Kavaj Lenard
Kavaj Lenard; Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)

NBA izgleda znatno drugačije, nakon sezone osakaćene povredama superstarova, sada ponovo gledamo veličine na parketu.

Trebalo je da Džoel Embid svim silama napadne MVP trofej, ali na početku sezone nije na svom nivou.

PROČITAJTE JOŠ

Milvoki savladali su Filadelfiju Seventisiksers sa 90:88, a ovog puta je presudila znatno duža klupa Baksa.

Janis Adetokumbo je postigao 21 poen (9/16 iz igre, 1/3 za tri), uz 13 skokova i osam asistencija, te ukradenu loptu i tri blokade. Predvodio je tim u svakoj statističkoj kategoriji, a imao je veliku podršku u Bruku Lopezu koji je upisao 17 poena (6/16 iz igre), ali i Bobi Portisu koji je vodio drugu petorku sa 11 poena i 10 skokova dok su se starteri odmarali.

U jednom momentu je Janis video sebe na TV reklami koja je bila bez zvuka, a onda je pohvalio glumca Simu Liua rečima: To je moj tip.

Baksi su dobro otvorili sezonu nakon svih pet poraza u predsezoni. Džejms Harden je stigao do 31 poena (13/24 iz igre) uz osam skokova i devet asistencija, ali je promašio šut koji je mogao da donese pobedu Filadelfiji. Fila je pokazala nekoliko problema koji objašnjavaju zbog čega ima 0-2 na početku sezone. Kluba je ukupno postigla 13 poena što je previše skromno, zatim nema one tečne igre kao prošle sezone, ali i Embid ne izgleda kao MVP kandidat.

Embid koji je proveo leto vadeći brojne pasoše postigao je samo 15 poena uz 12 skokova i tri asistencije. Iz igre je šutirao užasnih 6/21, a sa njim na parketu je Filadelfija bila na -10.

Vest dana u svetu košarke je svakako povratak Kavaja Lenarda nakon 16 meseci pauze. Prva zvezda Klipersa počela je meč sa klupe za rezervne igrače, a onda je za 21 minut postigao 14 poena (6/12) uz sedam skokova i dve asistencije. Kada se na to dodao da su Pol Džordž i Džon Vol dodali po 15, te da su Ivica Zubac i Markus Moris brojali do 14 bilo je jasno zbog čega Kliperse mnogi vide kao druge favorite za NBA prsten. Prosto, veliki izbor u napadu omogućava da i kada nekome nije dan tim upiše pobedu.

Sa druge strane, Lejkersi se i dalje muče sa kockanjem da Entoni Dejvis treba da bude prva zvezda. Ubacio je 25 poena uz osam skokova (9/16 iz igre), ali je još jednom potvrdio da mu je šut sa poludistance očajan. Lebron Džejms je stigao do 20 poena, 10 skokova i šest asistencija, dok je Luni Voker Četvrti upisao 26 poena i bio najefikasniji. Ipak, u Lejkersima nema pravog doprinosa rezervne postave, a kada Beverli i Vestbruk ukupno postignu sedam poena ovaj tim ne može da uradi mnogo toga.

Kavaj se povredio juna 2021. godine kada je pokidao ligamente kolena, a prvi put posle devet godina je meč počeo kao rezervista.

BONUS VIDEO Noć za istoriju NBA, cela hala ovacijama ispratila rekord Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar