Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener srećan zbog partije svojih igrača.

Željko Obradović, trener Partizana, istakao je nakon ubedljive pobede nad Virtusom da je svestan propuštenog:

PROČITAJTE JOŠ...

„Svesni smo da smo propustili dve odlične prilike, ali sam već rekao da je sve što je iza iza, i da se okrećemo onome što je ispred nas. Svaka utakmica nosi pouke, analizirali smo tu utakmicu protiv Milana i izvukli pouke i odigrali danas kako smo odigrali. Moglo je da bude 3-1, ali je 1-3, šta da radimo“, rekao je Žoc nakon trijumfa od 90:62, prvog po povratku u Evroligu.

„Evidentno je da smo agresivno počeli takmicu, prva četvrtina 27:11, tad je već napravljena solidna razika. Koristili smo individualni kvalitet i igrali strpljivo, napravljena je razlika i posle je naravno lakše tečnije igrati i svaku četvrtinu smo dobili. Oni su imali 48 sati od utakmice, put iz Kaunasa, koliko je uticalo na njih ne znam, ali je činjenica da smo dobili jednu vrlo dobru ekipu“, dodao je Obradović.

Otkrio je trener Partizana šta ga posebno hrabri:

„Moram da čestitam svojih igračima. Sve što pokazuje statitstika ohrabruje, a nadam se da će ova utakmica pomoći da igramo bolje u narednim mečevima.“

Nadovezao se i na ono što sledi. Iako navijače najviše zanima Evroliga, Obradović je upozorio na duel sa Mornarom za koji igra Deron Rasel, sjajni bek koji je bio fantastičan na početku sezone:

„Žalgiris je tek za sedam dana, a mi imamo utakmicu protiv Mornara i momka koji daje po 40 poena. Oni imaju igrača koji dominira u ovoj ligi. Svu koncentraciju ćemo prvo da usmerimo na tu utakmicu“, rekao je Obradović.

Nadovezao se i na sjajnu partiju Džejmsa Nanelija:

„Ne volim da ističem previše igrače, ali i da kritikujem igrače ovde pred vama. Odigrao je Naneli dobri utakmicu, ali je odgrao dobro i tim. Nije to ništa nepoznato, znam koje kvalitete ima Naneli, a na njemu je da nastavi, kao i na svim igračima da nastave u istom stilu. Ako pogledate minutažu, to je bilo prilično drugačuije nego na pošloj utakmici“, dodao je čuveni Žoc.

Za kraj, istakao je i da status mlađih igrača zavisi isključivo od njih:

„Mladi momci, sigurno će imati minutažu i u narednim utakmicama. Od njih zavisi, ja sam trener Partizana i svima ću da pomognem i da uradim što je u mojoj moći. Oni mogu još više od ovoga večeras“, zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO Grobari slave prvu pobedu u Evroligi uz Tango smrti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar