Foto: Tanjug/AP Photo/Randall Benton

Predsezonski mečevi ne moraju biti veliki "reper" za otvaranje NBA ciklusa, ali nije prijatno kada uz šampionske ambicije doživiš 0-6 i to se dogodilo Lejkersima.

PROČITAJTE JOŠ

Los Anđeles Lejkersi vezali su šest poraza u pripremnom periodu, a sve je počelo utakmicom protiv Bruklina, koji je bio nemilosrdan sa 123:97.

Usledili su porazi od Finiksa i Golden Stejta po dva puta, sve su zapečatili Sakramento Kingsi sa 116:112 u poslednjem meču.

Predsezona ne bi trebalo da bude razlog za paniku, iako se navijači Lejkersa već pribojavaju scenarija viđenog u sezoni 2012-2013.

Lebron Džejms će 30. decembra proslaviti 37. rođendan, a želi da svoju NBA zaostavštinu obogati petom titulom.

Bio je prvak 2012, 2013, 2016. i 2020. godine, ova sezona biće mu posebno važna i biće posebno zanimljivo videti kakva će se hemija stvoriti sa igračima poput Karmela Entonija, Rasela Vestbruka, Radžona Ronda, Trevora Arize, Deandrea Džordana…

FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER
FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Mnogi su se setili već generacije iz sezone 2012/2013, koja je imala čak i gori predsezonski učinak sa 0-8, kada je oko Kobija Brajanta napravljena Ol star ekipa sa Stivom Nešom, Dvajtom Hauardom uz Paua Gasola i Rona Artesta, koji je tada već promenio ime u Meta Vorld Pis.

Mnogi su ih već videli kao osvajače 17. NBA prstena za Lejkerse, ali se na taj prsten čekalo sve do 2020. godine.

Iako su imali zastrašujuća imena u kadru, poslednjeg dana sezone su se plasirali u plej-of, pobedivši Hjuston za 45-37, završili su kao sedmi tim Zapada.

Ipak, mučile su ih i povrede, pa su počišćeni od Sparsa u prvoj rundi plej-ofa sa 4-0.

Tri trenera su promenjena tokom sezone, Majk Braun je otvorio sezonu sa 0-8 u predsezoni i 1-4 u šampionatu, privremeno je potom vodio tim Berni Bikerstaf, da bi se nadovezao Majk D’Antoni.

Foto: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Nisu se izdigli Lejkersi, loše igre u kombinaciji sa povredama su proizvele veliki fijasko, čega se sada plaše nove generacije navijača Lejkersa.

Ipak, sam start ne mora da se shvata tragično, ali je jasno da će sve ispod titule za Lebrona biti neuspeh. U poznim je igračkim godinama i nema još mnogo prostora i vremena da trofejno nadogradi karijeru, što može proizvesti nezadovoljstvo i lošu atmosferu u timu tokom sezone, ukoliko ne krene sve po planu.

Zato će pod velikim pritiskom biti trener Frenk Vogel, a Lejkersi već na startu igraju protiv dve ekipe od koje su izgubili u predsezoni, 20. oktobra protiv Golden Stejta, tri dana kasnije čekaju Finiks.

U prilog tezi da predsezona ne mora da stvara paniku ide podsećanje da su Baksi prošle godine imali 0-3, a Klivlend je 2015. imao učinak 1-6 pred osvajanje titule.

Baš u toj sezoni, Kavse je predvodio Lebron Džejms i bio je MVP finala protiv Golden Stejta.

Gubio je sa 3-1 od Voriorsa i došao do titule, pa se sada nada da će sličan sezonski put imati i sa Lejkersima.

BONUS VIDEO Ovacije za Kalinića i atmosfera pred Zvezda – Žalgiris

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar