Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Teške reči.

Josip Đerđa je ostaio dubok trag u hrvatskoj i jugoslovenskoj košarci igrajući za Zadar i reprezentaciju.

Đerđa koji ima 86 godina govorio je o aktuelnom trenutku hrvatske košarke i bio je besan zbog godina neuspeha.

„Ne dolazim na utakmice, jer imam indicije da nikada nisam igrao košarku, a da nikad nisam ni igrao za KK Zadar. Moram da istaknem da je košarka nekada bila najbolji hrvatski sport, na ponos Hrvatske. dok danas, nažalost, nismo na nivou Kosova i Albanije. U Hrvatskoj ne igramo košarku, mi igramo kokošku“, rekao je on za „Antenu Zadar“.

PROČITAJTE JOŠ

Osvrnuo sei na hrvatsku ligu.

„Hrvatska liga je smešna, naša košarka je smešna. Deset godina nismo bili na Svetskom prvenstvu, nismo se plasirali na Olimpijske igre, a to je trideset godina. Josip Sesar je novi trener? Recite mi ko sve ovi On godinama nije vodio hrvatsku reprezentaciju. Ja nisam važan za HKS, ali ni oni meni“, dodao je.

Podsetio je i na uspeh kada je on bio selektor.

„Jugoslavija je uvek bila prva, druga ili treća na svetu više od dvadeset godina. Evo ja sam 1994. godine sa Hrvatskom kao selektor osvojio medalju, bronzu na SP, i to sa samo jednim porazom. I šta su oni uradili mene su pljuvali i vređali“, zaključio je on.

Đerđa je bio košarkaški velikan i trener, bivši jugoslovenski reprezentativac i trener hrvatske reprezentacije. Igrao je 60-ih i 70-ih kao bek. Osvojio je srebro na Svetskom prvenstvu 1963. u Brazilu, a četiri godine kasnije ponovio je taj uspeh sa reprezentacijom Argentine. Ima i srebrnu medalju sa Evropskog prvenstva 1965. u SSSR-u.

Uz Krešu Ćosića bio je čelnik KK Zadar sa kojim je pet puta bio prvak Jugoslavije.

BONUS VIDEO  Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar