Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Lebron Džejms je govorio je o događajima u Sjedinjenim Američkim Državama nakon što su u sredu pristalice Donalda Trampa, i dalje aktuelnog predsednika države, upale u Kongres kako bi sprečile potvrdu izborne pobede Džoa Bajdena.

Američki košarkaš je organizacijom „Više od glasa“ i sam uticao na rezultate izbora, a nije tajna da je prigrlio društvenu i političku ulogu od koje je ranije kao sportista „bežao“.

PROČITAJTE JOŠ

U neredima na Kapitolu poginulo je petoro ljudi, dok je 52 uhapšeno. Situacija se nakon nekog vremena smirila, pa je Kongres potvrdio pobedu Bajdena, koji će na novu dužnost stupiti 20. januara.

„Živimo u dve Amerike. Ovo što se dogodilo u sredu je sajan primer. Svi znamo što bi se dogodilo da se neko od mojih i približio Kapitolu, a kamoli da je upao u kancelarije, unutar hodnika“, rekao je košarkaš Lejkersa.

Džejms je žestoki kritičar Trampa, ali i jedan od ljudi koji je najoštrije govorio protiv rasne nejednakosti, pogotovo nakon ubistva Džordža Flojda.

„Sve ovo što se dogodilo direktno je povezano s predsednikom, s njegovim postupcima, uverenjima i željama. Videli smo tvitove na celom putu do ovog uništenja“, rekao je Džejms.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar