Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Majamija su savladali Los Anđeles Lejkerse u trećoj utakmici velikog finala NBA lige.

Ekipa sa Floride je slavila rezultatom 115:104 i smanjila rezultat na 2-1 u pobedama za tim iz Kalifornije.

PROČITAJTE JOŠ

Briljantnu partiju u pobedničkoj ekipi je pružio Džimi Batler sa 40 poena, 13 asistencija i 11 skokova.

Time je postao tek treći igrač u istoriji NBA lige koji je u finalu upisao takav tripl-dabl učinak, a tek prvi posle Šakila O’Nila koji je stigao do 40 poena u finalu bez pokušaja u šutu za tri poena.

On je na terenu proveo gotovo 45 minuta i morao je da bude apsolutni lider tima pošto u sastavu zbog povreda nije bilo Gorana Dragića i Bema Adebaja, što je veliki hendikep za trenera Erika Spolstru.

Batleru su sjajnu podršku pružili Keli Olinik i Tajler Hiro sa po 17 poena, Dankan Robinson je dodao 13, a Džej Krauder je utakmicu završio sa jednim poenom manje.

Na drugoj strani, standardno najefikasniji, ali ne i dovoljno dobar bio je Lebron Džejms sa 25 poena, 10 skokova i 8 asistencija, dok je Markus Moris sa klupe doneo 19 poena.

Istovetan učinak je upisao i Kajl Kuzma, dok je Entoni Dejvis podbacio sa 15 poena.

Tu se i završava spisak igrača Lejkersa sa dvocifrenim učinkom, što znači da je tim Majamija odigrao odličnu odbranu na „spoljnom osoblju“ i uspeo da spreči iznenađujuće partije.

Majami je imao prednost od jednog poseda posle prve deonice, do poluvremena je razlika skočila na četiri poena, a do kraja meča se samo povećavala i na kraju je iznosila 11 poena.

Meč je obeležio i verbalni sukob Džejmsa i Batlera koji je zakuvao igrač Lejkersa, govoreći rivalu da je „u problemu“, što je bek Majamija iskoristio i istom merom uzvratio protivniku u samom finišu utakmice.

Naredna utakmica finala se igra u noći između utorka i srede.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar