Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Golden Stejt sa 103:100, čime su obezbedili mesto u plej-ofu NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Doveli su šampioni NBA lige sebe u nezavidnu situaciju da igraju plej-in, razlog su povrede Entonija Dejvisa i Lebrona Džejmsa, u njihovom odsustvu je ekipa pala ispod šeste pozicije, što je donelo doigravanje.

Rival nije bio naivan, Golden Stejt je ovog proleća spektakularno „nosio“ Stef Kari sjajnim šuterskim partijama, i ovaj put je bio efikasan sa 37 poena, ali su Lejkersi uspeli da ga ukrote u poslednjim trenucima.

Presudila je trojka Lebrona Džejmsa, koji je na kraju imao 22 poena, 11 skokova i 10 asistencija, Entoni Dejvis bio je suveren pod košem sa 25 poena i 12 skokova.

Bilo je neizvesno u većem delu završnice, a ovaj epilog sigurno se neće dopasti nikom u taboru Denvera – Lejkersi mogu biti potencijalna opasnost i za Finiks i za Nagitse, ukoliko vodeći tandem šampiona podigne formu na startu plej-ofa.

Upravo su Lejkersi prošle godine bili kobni za Denver, iako se pamti i da je bilo ozbiljne sudijske pomoći šampionskom timu.

Karuzo je dodao 14 poena, Šruder 12, dok je najveća podrška Kariju bio Vigins sa 21 poenom, naš Alen Smailagić ostao je samo u protokolu, bez prilike da zaigra.

Lejkerse sada u plej-ofu čeka Finiks kao drugi tim Zapada, a onda sledi ukrštanje sa parom Denver – Portalnd u polufinalu Konferencije.

Sa druge strane Klipersi igraju protiv Dalasa, dok Juta čeka pobednika meča Golden Stejt – Memfis.

Na istoku samo Filadelfija nema protivnika (biće to bolji iz Vašington – Indijana), igraće se još Njujork Niks – Atlanta, Milvoki – Majami, Bruklin – Boston.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar