Foto: Tanjug/Mike Ehrmann/Pool Photo via AP

Nikola Jokić je prikazao sjajnu partiju u petoj utakmici plej-of serije između Denvera i Jute.

Reprezentativac Srbije je upisao 31 poen, a čak 21 je ubacio u prvoj četvrtini. Njegovu ulogu je kasnije preuzeo Džamal Marej koji je meč završio sa 42 poena, pošto je u prethodnom ubacio 50.

PROČITAJTE JOŠ

„Kada god je u takvom ritmu mi ili pobedimo ili smo blizu da pobedimo. Energija je bila tu, morali smo da se borimo, borba je bila tu. Energija je bila na visokom nivou“, rekao je Jokić.

Denver je Juti u drugom poluvremenu dozvolio da postigne svega 44 poena.

„Bili smo čvršći nego ranije. Iskreno, ponekad nismo znali tačno šta radimo, samo smo bili agresivni i pomagali jedan drugome. Kada imate energiju, kada igrači igraju jedan za drugog, čak i kada pogrešite tu će biti neko da pomogne“.

Preokret je pokrenut posle tajm-auta pri rezultatu 71:56 za Jutu.

„Naš cilj je bio da smanjimo razliku na jednocifrenu. Potom smo samo hteli da pobedimo treću četvrtinu, na kraju tog perioda je bilo četiri razlike za njih. Imali smo mnogo neizvesnih utakmica, kada je tako znaš da imaš šansu da pobediš. Samo se treba fokusirati na posebne momente, ako protivnika zaustaviš u tri napada možeš da probaš da dođeš do prednosti. To smo i uradili“.

Juta je sezonu završila kao šesta, Denver je bio treći i takav raspored vodi ka zaključku da su Nagetsi favoriti.

„Ko je rekao da smo favoriti? Naše razmišljanje je pri rezultatu 3-1 je bilo da idemo da pobedimo sledeću utakmicu, ne tri, nego sledeću“.

U finišu meča na terenu je bio i Pi Džej Dozir, bek koji nije često dobijao priliku u prethodnom periodu.

„Imao je neke dobre reakcije u odbrani. Nisam ga gledao kao početnika dok je bio na terenu, pošto obično nije tu u četvrtoj četvrtini. Dobro sam se osećao sa njim na terenu“, zaključio je Jokić.

Kao recept za dobar rezultat Jokić je istakao energiju u odbrani iz koje je ekipa dolazila do mogućnosti da napadne protivnika u ranoj fazi napada.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar