Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Luka Dončić ima samo 21 godinu, a igra ko mator u NBA ligi. Pravi je lider Dalas Maveriksa i zato je "trn u oku" svih timova, a trenutno se to odnosi na Los Anđeles Kliperse.

Dalas je pred eliminacijom u plej-ofu NBA lige, uništili su ih Klipersi u petom meču rezultatom 154:111, čime su poveli sa 3:2 u seriji, ali senku na trijumf bacilo je skandalozno i sramno ponašanje košarkaša tima iz Los Anđelesa prema slovenačkom reprezentativcu.

PROČITAJTE JOŠ

Prvo su ga u trećem meču nazvali „belom kučkom“, da bi im već u narednom „spakovao“ 43 poena. Ipak, skupo plaćene zvezde Klipersa su u petom meču demonstrirale vrhunac bezobrazluka.

Markus Moris je u jednom trenutku namerno i potpuno bespotrebno zgazio Dončića na povređeni levi članak, zbog kojeg nije mogao da odigra do kraja treću utakmicu plej-ofa.

Takođe, tokom čitavog meča ga je vređao, dobacivali su mu i s klupe Klipersa, pokazujući mu prstom da ćuti.

A Luka je to i radio, nije naseo na provokacije, ćutao je i igrao košarku. Ubacio je ovoga puta 22 poena.

„Nemam ja šta da pričam s njim. Ni ne želim to. Mnogo ružnog mi govori tokom meča. Prosto neću da razgovaram s njim. Moje je da produžim dalje, da se posvetim onom što sledi. Kao što sam već i ranije govorio, svako će imati neko svoje viđenje stvari. Ja se samo nadam da ono gaženje nije bilo namerno. A, ako jeste bilo namerno, to je onda vrlo loše“, poručio je Luka Dončić.

Podsetimo, u trećem meču krilni centar Klipersa Montrezl Herel je dobacio Dončiću da je „bela kučka“, Slovenac ga je u sledećem napadu poslao na parket, poručivši mu da prestane da „flopuje“, odnosno da folira.

Zaista je sraman način na koji Klipersi pokušavaju da zaustave maestralnog Dončića i izbace ga iz takta, kako bi eliminisali Dalas u plej-ofu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare