Foto Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Košarkaši Bruklina pobedili su Lejkerse sa 122:115 uprkos partiji Lebrona Džejmsa, koji je ubacio 39 poena uz devet skokova i sedam asistencija. Juta je pobedila Dalas sa 120:116.

PROČITAJTE JOŠ

„Kralj“ je rešetao obruč Bruklina, ali mu je uzvraćao Džejms Harden sa 36 poena uz po 10 skokova i asistencija, s time da je imao ozbiljnu podršku Milsa, strelca 34 poena.

Australijski košarkaš ubacio je osam trojki (rekord Božića) iz 13 šuteva i to je bilo kobno za Lejkerse, koji su iz egala ispali početkom treće deonice.

Lagano su Netsi otišli na +20 za početak poslednjeg perioda igre, ali su uspeli da dozvole seriju Lejkersa od 14:0.

Džejms i ekipa izjednačili su čak na 115:115, ali nisu imali snage za završni udarac, usledila je Bruklinova serija od 7:0 za trijumf.

Čak peti poraz vezali su Lejkersi koji su u sezonu ušli sa šampionskim ambicijama, ali su trenutno tek osmi tim Zapada.

Lebronu je ovo inače 12. meč u sezoni sa 30 i više poena, a ima učinak od po šest pobeda i poraza – to je najgori rekord jednog igrača u istoriji NBA prema statističkom uzorku od bar 10 utakmica.

Pored toga, ovo mu je četvrti uzastopni meč sa 30 i više poena, a takav niz poslednji put napravio je 2018. godine. Ipak, biće mu to mala uteha pored pet vezanih poraza.

Sa druge strane, Harden i Mils su postali prvi tandem igrača sa po 30 i više poena na Božić još od Čarlsa Barklija i Kevina Džonsona (1993).

Juta se namučila protiv desetkovanog Dalasa, nije bilo Luke Dončića i velikog broja igrača, ali su i pored toga Branson i Porcingis parirali sa po 27 poena.

Najefikasniji je bio Mičel sa 33 poena u pobedi Jute, Bogdanović je imao 25, Konli 22.

Boban Marjanović bio je u protokolu, ali nije dobio šansu da zaigra na ovom meču.

NBA, rezultati

Lejkers – Nets 115:122

Juta – Dalas 120:116

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar