Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Radek Štepanek je siguran da će Novak u narednoj godini opravdati zvanje najboljeg tenisera svih vremena, koje mu mnogi već pripisuju.

Bivši teniser je sa Srbinom sarađivao 2017. i 2018. godine, a upravo tada je Novak imao problema sa laktom, te ni na jednom turniru nije bio potpuno zdrav.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo je to veoma interesantnih sedam meseci, jer je to bio težak period za njega zbog povrede lakta. Nije odigrao nijedan turnir na kojem je bio zdrav, uvek smo morali da pravimo kompromis, a onda je odjednom operisao lakat i počeo da igra veoma rano. Nije završio rehabilitaciju, požurio je“, istakao je Štepanek.

Đoković se nakon toga ipak vratio na staze stare slave, osvojivši osam od poslednjih 14 grend slemova.

Malo mu je falilo da osvoji kalendarski slem u 2021. godini, pošto je u finalu izgubio od Danila Medvedeva.

Ipak, došao je do brojke od 20 titula, koliko imaju Rafael Nadal i Rodžer Federer, koji su propustili drugi deo sezone zbog povreda.

„Veoma sam srećan što je prevazišao sve to i što sada igra bez bolova. Neverovatno je šta je uradio. Ono što želi je da postane najbolji svih vremena i verujem da će se to i dogoditi sledeće godine. On menja istoriju na svakom slemu, i verujem da je to rekord koji želi samo za sebe“, rekao je Štepanek.

Priliku da osvoji jubilarni 21. grend slem, Novak će imati na Australijan openu ukoliko odluči da učestvuje, pošto je nedavno saopštio da neće igrati na ATP kupu u Sidneju početkom godine.

BONUS VIDEO Novakova imperija od Amerike do Srema

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar