Foto: Tanjug/AP Photo/Rick ScuterI

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa potvrdili su kandidaturu za titulu, pošto su u derbiju NBA lige na Božić bili bolji od Finiks Sansa 116:107, uz solidnu partiju Nemanje Bjelice.

U utakmici punoj neizvesnosti, Voriorsi su se nešto bolje snašli na samom početku i na krilima briljantnog Stefa Karija stigli i do 10 poena viška.

PROČITAJTE JOŠ...

No, Finiks se nije predavao, pa je ekipa iz Arizone sredinom druge četvrtine uspela da dođe i do preokreta, nakon čega je usledila prava rezultatska klackalica tokom koje je vođstvo promenjeno 12 puta, dok je osam puta na semaforu rezultat bio poravnat.

Ipak, u završnici Voriorsi su bili bolji, imali su prednost 109:104, ali je Finiks uspeo da se preko Džeja Kraudera vrati u igru i uvede meč u dramu.

Ukradenom loptom Karija i košem Ota Portera Voriorsi su poveli 111:107, a pitanje pobednika rešio je isti igrač lakim poenima nakon asistencije Drejmonda Grina na 1:39 pre završetka utakmice, a „tačku na i“ stavio trojkom.

Najbolju partiju u Voriorsima pružio je Kari sa 33 poena, Porter ga je pratio sa 19, dok je Nemanja Bjelica ubacio deset. Sa druge strane, bolji od ostalih bio je Kris Pol sa 21 poenom.

Prethodno, Njujork Niksi su razbili Atlanta Houkse 101:87, dok je Milvoki preokretom u završnici bio bolji od Bostona 117:113.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar