Lebron Džejms
Lebron Džejms; Foto: Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

Vidno nezadovoljan.

Lebron Džejms ne može da se smiri nakon kontroverzne sudijske odluke koja je direktno uticala na ishod utakmice Los Anđeles Lejkersa i Boston Seltiksa u kojoj je Boston slavio na svom parketu 125:121 nakon produžetka.

Pročitajte još

„To je vrlo teško. Ne razumem, ne razumem. Napadam koš kao i svaki drugi igrač u ligi koji ima dvocifren broj slobodnih bacanja po utakmici. Ne razumem to“, izjavio je Lebron.

Rekao je kako ne razgovara sa rukovodstvom NBA lige o toj temi.

„Ako naš klub odluči nešto da učini, super“, dodao je Džejms. „Nakupilo se u poslednje vreme. Videli ste kako smo izgubili neke utakmice zbog sudijskih grešaka. Doslovno smo imali priliku da pobedimo. Isto je bilo protiv Dalasa… Mogli smo da pobedimo da je dosuđen prekršaj. Ne razumem šta radimo. Gledam košarku svaki dan. Ne vidim da se to drugima događa, čudno je“.

„Dobro je što sutra nemamo utakmicu, možemo da se odmorimo. Možemo da gledamo utakmice američkog fudbala, da odvratimo misli sa košarke. Nemamo prostora za greške. Odigrali smo jednu od najboljih utakmica sezone. Smešno je što smo izgubili jer je neko pogrešno procenio situaciju. To je smešno“, zaključio je Džejms.

Zvezda Lejkersa je četiri sekunde pre kraja regularnog dela, kod nerešnog rezultata 105:105, krenula prema košu Bostona kako bi postigao koš za pobedu. Prilikom pokušaja polaganja, bio je fauliran od strane Džejsona Tejtuma, ali sudije su to drugačije videle zbog čega je Džejms poludeo, hodao za arbitrom i bacao se po parketu. Na kraju je otišao na klupu i prekrio glavu peškirom. Džejmsov saigrač Patrik Beverli je posle isteka vremena doneo fotoaparat do sudije kako bi mu pokazao spornu situaciju, a on mu je dao tehničku.

Lebron je utakmicu završio sa 41 poenom, osam devet skokova i osam asistencija.

Lejkersi su na 13. poziciji Zapadne konferencije sa 23 pobede i 27 poraza, dok je Boston lider na istoku sa učinkom od 36 pobeda i 15 poraza.

BONUS VIDEO Heroj Partizana posle pobede na Zvezdom u Evroligi