Lazarević zadovoljan startom sezone.

Crvena zvezda je odlićno otvorila sezonu i pred svojim navijačima pobedila MZT rezultatom 87:67 u prvom kolu ABA lige.

Stefan Lazarević je za 18 minuta na parketu postigao sedam poena uz po jedan skok i asistenciju.

#related-news_1

„Čestitam ekipi MZT-a na fer i korektnoj utakmici, a mojoj ekipi na pobedi. Mislim da je dobro što smo otvorili pobedom sezonu jer nam to daje na samopouzdanju. Imali smo opet neke padove u igri, doduše manje njego što smo to imali u pripremnom periodu. To je taj momenat uigranosti za koju će nam trebati malo vremena, da bismo i greške sveli na određeni minimum kako bismo mogli da napredujemo iz utakmice u utakmicu i nosimo se sa jačim rivalima.

Bilo je dosta nervoze na početku, to je i trener Jovanović rekao, ali kasnije je krenulo da dolazi sve na svoje?

„Jeste, bilo je. Hvala i navijačima što su došli, bila je stvarno lepa poseta, Ipak je ovo bila prva utakmica i dok se ne odčepi, ta fraza čuvena. Iz odbrane je došlo sve, na tome treba i da gradimo igru i samopouzdanje. Koliko god napad ne bude išao u nekim momentima bitno je da taj kontinuitet odbrane i tog fizičkog dela košarke održavamo.

Samo pet izgubljenih lopti, ali MZT je imao više skokova?

„Slabije smo malo gradili koš, između ostalog, imali smo u pripremnom periodu i sa tim problema, , ali eto jedan segment smo poboljšali. Na nama je da radimo i kroz treninge i kroz utakmice da napredujemo i da te bitne, fundamentalne stvari gradimo i da napredujemo“.

Efes sledeći? Gostovanje dvostrukom evropskom šampionu.

„Otvaramo Evroligu utakmicom protiv dvostrukog osvajača. Nedostaje ima Šejn Larkin, ali su se pojačali Klajburnom, došao je Žižić, kostur tima je ostao, a doveli su i neke fenomenalne igrače. Što se tiče nas, mislim da treba da uđemo bez nekog pritiska, da damo sve od sebe i da od prvog minuta uđemo maksimalno bez ikakavog repekta jer nemamo šta da izgubimo protiv aktuelnog šampiona. Da vidimo gde smo u tom momentu i da iz te utakmice izvučemo neke pouke, pozitivne ili negativne i da idemo dalje“.

Tri pleja su bila na terenu i ti na četvorci, da li ti je to bilo čudno?

„Nije, zato što sam i u pripremnom periodu u nekim utakmicama igrao na četvorci. Rotiram se na trojci-četvorci, šta god da je u tom trenutku potrebno na terenu. Nije mi to strano. I prošle sezone sam imao minute na četvorci, tako da se navikavam poklako na tu tranziciju“.

Svih 11 igrača koji su ulazili na parket, upisali su se u listi strelaca. Koliko je to bitno da postoji raspodela poena i tereta u napadu?

„Sjajno je to. Svakom igraču na individualnom planu to znači za samopouzdanje. Iz toga se svaki igrač oseća bitno u datim momentima i u napadu i u odbrani što je za ekipu sjajno jer iz toga crpimo energiju jedni od drugih i stvarno onda kada sve legne na svoje mesto izgleda stvarno dobro“.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar