Foto: KSS

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana od 21 sat sastaju se u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu.

Večiti rivali odlučiće ko će se za trofej boriti sa pobednikom duela Mega – Vojvodina, koji počinje od 18.30 na istom mestu.

Zvezda je u Novi Sad stigla bez petorice prvotimaca (Volden, Hol, Kolom, Noko i Rit) koji su pozitivni na koronavirus, a trener Dejan Radonjić ističe da je za sve u klubu u ovom trenutku najvažnije da je stanje zaraženih igrača, plus trojice trenera i dvojice članova stručnog štaba – bolje.

PROČITAJTE JOŠ

„I to je vest koja je zaista od izuzetnog značaja za sve nas. Što se same utakmice tiče, sigurno je da će Partizan koristiti sve prednosti koje ima u ovom trenutku, ali na nama je da damo sve od sebe i da odigramo tu utakmicu najbolje što možemo. Ponavljam, mi smo zaista srećni što uopšte možemo da igramo ovaj kup“, rekao je Radonjić za klupski sajt.

Trener Partizana Saša Filipovski ističe da je ključ za pobedu protiv večitog rivala pametna igra u odbrani i napadu.

„Zvezda ima individualni kvalitet, na svakoj poziciji ima mnogo kvalitetnih igrača, igraju sa visokom rotacijom i visokim intezitetom, tu će biti ključ kako ćemo odigrati, pametno i fizički u odbrani i napadu. Znamo da će igrati agresivno, da će nas pokrivati po celom terenu. To će biti glavni zadatak mojih igrača, da se tu suprotstavimo, jako, čvrsto i da odigramo pametno“, poručio je Filipovski, trener ekipe koja ima tri osvojena trofeja u nizu.

Zvezda je u četvrtfinalu ubedljivo savladala Radnički iz Kragujevca (108:47), dok je Partizan bio bolji od Borca iz Čačka (76:72).

Vojvodina je iznenadila FMP (73:67), a Mega je opravdala ulogu favorita protiv zemunske Mladosti (93:67).

KUP RADIVOJA KORAĆA

Polufinale, subota:

Mega – Vojvodina 18.30

Partizan – Crvena zvezda 21

Finale:

Nedelja 21

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar