Devin Booker, Deandre Ayton, Chris Paul Foto:RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

Košarkaš Finiks Sansa Kris Pol neizvestan je i za šesti meč polufinala Zapada NBA lige.

Pol je povredio prepone u drugom meču serije i propustio je tri utakmice plej-ofa sa Denver Nagetsima.

PROČITAJTE JOŠ:

Dva puta je Finiks, gotovo savršenim partijama Kevina Durenta i Devina Bukera uspevao da završi posao i pobedi, ali u trećem slučaju, odnosno u petoj utakmici, nije.

Denver je sa 118:102 u „Bol areni“ u Koloradu, na krilima sjajnog Nikole Jokića (29 poena, 13 skokova, 12 asistencija) uspeo da dođe do praga finala zapadne konferencije.

Buker i Durent nisu uspeli da ponove utisak iz trećeg i četvrtog meča, pa će im u šestom za dva dana u Arizoni, Pol dobro doći, ako uspe da se oporavi. Da je to za sada neizvesno potvrdio je i sam košarkaš Sansa.

„To nije vrsta povrede sa kojom se može požuriti“, rekao je Polov saigrač Devin Buker. Sam Pol je, prema rečima novinara Tima Mekmejona, poručio: „Videćemo, radim sve da zaigram u šestom meču“.

S obzirom na to da je Pol nedavno napunio 38 godina, ovo bi mogla da mu bude poslednja šansa karijere da osvoji šampionski prsten za koji se bori već skoro dve decenije.

Nikola Jokić je u seriji sa Finiks Sansima već upisao dva tripl-dabla, ovaj drugi je doveo njegov tim na prag pobede u seriji, pa bi Somborac možda mogao da zatvori poslednju stranu jedne velike karijere.

BONUS VIDEO: Denver na krilima Jokića demolirao Finiks u petoj utakmici plej ofa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar