Foto: Tanjug / (AP Photo/David Zalubowski

Srpski košarkaš Nikola Jokić našalio se posle velike i važne pobede svojih Denver Nagetsa protiv Finiks Sansa.

Jokić je tripl-dablom sa 29 poena, 13 skokova i 12 asistencija vodio svoj tim do trijumfa 118:102 i vođstva 3:2 u seriji polufinala Zapada NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, pre partije Jokića kojom je nadmašio Vilta Čemberlena kao jedini centar u istoriji NBA lige sa deset tripl-dablova u plej-ofu, jedan detalj je privukao još više pažnje.

Nikola je pred meč prišao Metu Išbiji, vlasniku Finiksa i poklonio mu loptu, pokazavši kakav je šmeker posle incidenta iz četvrte utakmice serije.

Tada je Išbija zgrabio loptu dok je sedeo pored terena i nije hteo da je preda Jokiću, koji je hteo da je baci za kontru svog tima. Jokić je laktom gurnuo vlasnika Sansa i dobio je tehničku grešku.

Kažnjen je i sa 25 hiljada dolara, ali nije suspendovan za peti meč, što se na kraju obilo o glavu timu iz Arizone.

Sada, posle petog meča serije Jokić je objasnio i šta je pokušao da postigne time što je prišao vlasniku Sansa i pružio mu loptu. Usput je nasmejao voditelje u studiju „Inside The NBA“, a Vik Lombardi je prokomentarisao „Kako možete da ne volite ovog čoveka“.

„Nemam ništa protiv njega, uradio bih isto i da je reč o bilo kome drugom u Finiksu. Samo volim da budem blizu lopte, da stvorim prednost i brzo je izvodim kako bi se igra nastavila. Sada sam hteo da se zabavim i hteo sam da mi plati kaznu, ali neee“, rekao je Jokić.

BONUS VIDEO: Jokićevih 53 poena nedovoljno za pobedu u Finiksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar