Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Gash

Košarkaši Milvokija zakazali su veliko NBA finale protiv Finiksa, pobedivši Atlantu sa 118:107 za 4-2.

PROČITAJTE JOŠ

Kroz celu seriju finala Istoka, Atlanta je kuburila sa povredama Treja Janga i Bogdana Bogdanovića, igrali su roviti i to se odrazilo na krajnji rezultat, iako je u poslednje dve utakmice Milvoki bio u problemu zbog Janisa Adetokumba.

Ipak, u Milvokiju su ostali igrači u važnom momentu pokazali da imaju kalibar za finale, u poslednjem meču, to su potvrdili Midlton sa 32 i Holidej sa 27 poena, uz po devet skokova i asistencija.

Rediš je bio prvi strelac Hoksa sa 21 poenom, Bogdanović je dodao 21 uz po tri skoka i asistencije, šutirao je 7/12, odnosno 6/7 za tri, ali nije mogao da ga isprati Trej Jang, koji je peti meč propustio zbog povrede.

Kapela je imao 14 poena i devet skokova, Jang je za 35 minuta došao do 14 poena i devet asistencija uz šut 4/17, promašio je svih šest trojki.

Od starta je Milvoki pokazao spremnost za finale, poveo je sa 15:4 i kroz veći meč balansirao na ivici dvocifrene razlike, da bi poslednju četvrtinu otvorio sa +22.

Nakon toga, nije bilo realno da se Atlanta vrati, a Bogdanović je završio sjajnu sezonu, kada se podvuče crta i arhivira povreda s kraja januara.

Foto: Tanjug/Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via AP

Dva puta je kuburio s povredama kolena, na kraju se vraćao bolji i dolazak trenera Nejta Mekmilana bio je pun pogodak, ispunio je ambiciju da dođe do NBA završnice, posle tavorenja u neambicioznom Sakramentu.

Ostaje da se vidi njegova odluka o pozivu Igora Kokoškova, ukoliko se Srbija kvalifikuje za Olimpijske igre.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare