Jasmina Juras Foto: Youtube/FIBA3x3

Karijera za istoriju.

Jasmina Juras, jedan od najpoznatijih arbitara u istoriji srpske košarke, odlučila je da se povuče iz profesionalnog suđenja.

PROČITAJTE JOŠ...

Tu informaciju saopštio je zvanični sajt Košarkaške lige Srbije:

„Jasmina Juras je ostvarila izuzetno bogatu i uspešnu karijeru olimpijskog sudije, sudije evropskih i svetskih prvenstava kao i evropskih klupskih takmičenja uključujući i same završnice svih pomenutih takmičenja.

Doprinos takmičenjima u organizaciji KSS i KLS je takođe izuzetan. Sigurni smo da će Jasmina na novim poslovima u košarkaškom sportu biti podjednako uspešna kao i sa pištaljkom na terenu“, navedeno je u saopštenju.

Rođena u Novom Sadu pod devojačkim prezimenom Tatić 1978. godine, provela je 11 godina u ženskom košarkaškom klubu Vojvodina, pre nego što je 1999. godine okončala karijeru tokom koje je tri puta bila proglašena za najbolju igračicu državnih šampionata.

Košarkaškim suđenjem počela je da se bavi 1998. godine, kada je položila ispit u Novom Sadu, a status međunarodnog sudije stekla je 2005. godine u Antaliji u Turskoj.

U karijeri je sudila na brojnim velikim takmičenjima, među kojima su i Olimpijske igre 2008. u Pekingu, Evropsko prvenstvo 2009. u Letoniji, finale Svetskog prvenstva za košarkašice 2014. godine u Istanbulu…

BONUS VIDEO Micić pokorio Evropu, pa zapevao čuvenu narodnu pesmu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar