Foto: Twitter/Printscreen

Bezazleni kontakt prerastao u obračun.

Košarkaška sezona u Srbiji tek što je počela, a već je izbio i veliki skandal na jednoj od utakmica.  U drugom kolu su u Pančevu snage odmerili domaći Tamiš i ekipa Borca 94, ali je susret obeležila tuča u drugom poluvremenu.

Sve je izašlo na videlo kada je KLS objavila da sudije ovog meča Radoš Arsenijević, Miloš Hadžić i Dragan Matić nisu dobro delili pravdu i da su svojim odlukama doprineli velikoj tenziji na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Incident na terenu, koji se dogodio u Pančevu, iako je trajao samo nekoliko sekundi, privukao je pažnju. Tokom sukoba među igračima, sudije nisu blagovremeno reagovale ili uopšte nisu dosudile prekršaje, stvarajući time napetu atmosferu na terenu koja je kulminirala fizičkim obračunom između Nenada Nerandžića, igrača Čačka 94, i dvojice igrača Tamiša, Branislava Terzića i Omara Pajića.

Nerandžiž je u besu zbog nedosuđenog faula i grube odbrane ušao u obračun sa rivalima, a u jednom trenutku je sevnula i pesnica i sve je moglo da eskalira u sukob verlikih razmera, ali je srećom sve brzo razrešeno.

Komesar suđenja, Milorad Milojković za Sport Klub je komentarisao pomenuti incident i najavio da će biti sankcija.

„Sve je jasno i lagano za analizu. Kontrolor utakmice je ocenio da je nedopustivo da sudije ne prepoznaju situacije na terenu koje prethode tuči i da to ne preveniraju. Da su prethodno podelili nekoliko tehničkih grešaka ne bi došlo do koškanja. Takođe, nedopustivo je da iskusni arbitri tako loše sude, da im misli budu okrenute ka meču ABA lige, koji ih očekuje, a da potcene domaću utakmicu. KLS mora da se poštuje, a kazna koja im je izrečena važi i za ABA ligu. Svaki drugi faul nisu dosudili, takav odnos ne sme da se ponovi. Odluku će da donese disciplinski sudija lige, na osnovu snimka i izveštaja Milana Tasića, delegata utakmice“ ponovio je Milojković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar