Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Više nije išlo.

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Bjelica je doneo odluku da završi sa Crvenom zvezdom. Iako je došao ovog leta da pojača crveno-bele u pohodu na završni turnir Evrolige, ipak neće ponovo zaigrati u dresu kluba koji ga je lansirao i odakle je krenula zvezdana karijera sazanje „Sportal„.

Naime, Nemanja Bjelica je došao u tim Crvene zvezde kao igrač Fenerbahčea, a dogovor dve strane bio je sličan, maltene identičan onom koji je imao i Pero Antić kada je baš iz istanbulskog kluba došao na Mali Kalemegdan 2017. godine. Veći deo plate je u oba slučaja isplaćivao turski tim, u Bjeličinom slučaju 80%, dok je Zvezda plaćala preostalih 20 procenata.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što je jako bitno napomenuti jeste da je u oba slučaja u pitanju bio otvoreni ugovor, te da je Crvena zvezda zadržala pravo da se, ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti, rastane sa igračima. Nažalost, to se ovog puta i desilo. Bjelica, koji se zvanično 12. septembra vratio u klub, posle maltene mesec dana odlazi.

Činjenica da je nedavno propustio tradicionalni „medija dej“, te da nije bio registrovan na sajtu Evrolige, mnogima su probudile sumnju u to koliko Duško Ivanović računa na Nemanju Bjelicu.

Sjajni as i jedna od najboljih „četvorki“ srpske košarke ima problema sa povredom, ali ona nije ni blizu ozbiljna koliko se nagađa. „Beli“ se po svemu sudeći ne uklapa u sistem Duška Ivanovića, te će se vratiti u Istanbul, gde ima ugovor sa turskim klubom do kraja sezone.

Bjelica ima platu od 1,5 miliona evra po sezoni, a u skladu s tim šta će dogovoriti sa Fenerbahčeom, zavisiće ostatak njegove sezone.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare