Nisu samo košarkaši donosili radost narodu, već su i košarkašice Srbije umele i te kako da obraduju titulama i medaljama

Sve tajne i istoriju srpske košarke pratite na Nova.rs uz MaxBet.

Iskrene, rođene šampionke, pravi primer i ponašanja, i igranja za reprezentaciju, devojke koje su postali idoli. Uradile su nešto što će se pamtiti, ali je verovatno mnogo važnije što su inspirisale devojčice da se ugledaju na njih i zavole košarku.

Da počnu da trče za „basketarom“, kako je to radila i mala Sonja Petrović, sada Vasić – jedna od naših najvećih košarkašica u istoriji.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo je našim kraljicama posvećena sedma epizoda Nova.rs serijala „100 godina košarke u Srbiji“, a Sonja nam otkriva šta su sve prošle na zlatnom putu.

„Većina doktora je smatrala da je trebalo odavno da završim (karijeru), ali ja sam uvek za reprezentaciju izvlačila iz nekog rezervoara“, upravo ove reči rođene šampionke govore kako je njena generacija branila boje nacionalnog tima.

Ono što je za mušku košarku 1995. godina, to je za žensku 2015. kada su u Budimpešti osvojile Evropsko prvenstvo i započele čaroban pohod.

Osvojile su zlatne srpske košarkašice i bronzu na Olimpijskim igrama u Riju 2016, i evropsku bronzu 2019, i dve godine kasnije opet se popele na evropski tron.

„Zato što je Srbija umorna od toga tata genijalac, ćerka još veći, i ja to neću. Marina vozi svoj kanu jednosed…“, poručio je Božidar Maljković, trofejni stručnjak čija je naslednica Marina kao selektorka sigurno među najzaslužnijima za zlatne dane ženske košarke.

Šta je još rekao slavni trener, odakle je njegova ćerka krenula na svoj trenerski put, kao i šta nam je sve Sonja Vasić otkrila o istorijskim uspesima Srbije čeka vas u sedmoj epizodi serijala „100 godina košarke u Srbiji“ večeras (20.00) na portalu Nova.rs, a u njoj nove sjajne priče o velikim šampionkama.

BONUS VIDEO Sve o zlatnim godinama, od Atine ’95. do Indijanapolisa 2002.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar