Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je na Zlatibor na pripreme.

Da nije pandemije koronavirusa, naše najbolje košarkašice bi u ovom periodu ulazile u drugu fazu priprema za Olimpijske igre u Tokiju.

Ovako, selektorka Marina Maljković povela je dve grupe igračica – iskusnije, kojima želi da pruži mogućnost uigravanja i zajedničkih treninga u sklopu priprema za naredno leto kada će, pored Olimpijskog turnira u Tokiju, na programu biti i Evropsko prvenstvo, i mlađu grupu koja tek ulazi u dril reprezentacije i koja treba da bude nosilac seniorskog tima u bliskoj budućnosti.

„Zlatibor je naša baza dugi niz godina. Tamo se zaista osećamo kao kod kuće i imamo najbolje moguće uslove za treniranje. Okolnosti su možda ovaj put drugačije, jer ovog leta nemamo takmičenje, pa taj period želimo da iskoristimo za uigravanje, ali i za uvođenje mladih snaga u reprezentativni sistem“, rekla je Marina Maljković i dodala:

„Očekuje nas 11 dana vrednog i napornog rada, posle koga i igračice pojedinačno, ali i mi kao tim, treba da izađemo kvalitetniji, jači i bolji“.

Košarkašice Srbije obezbedile su plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koje su pomerene za leto 2021. godine.

U međuvremenu, izabranice Marine Maljković očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kroz dva prozora – u novembru 2020. i februaru 2021. U prve dve kvalifikacione utakmice prošlog novembra, Srbija je slavila protiv Turske i Albanije, a u grupi je još i selekcija Litvanije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar