Foto: EHCB

Udruženje glavnih trenera Evrolige (EHCB) održalo je video putem svoju drugu godišnju Skupštinu.

Među temama o kojima su razgovarali Željko Obradović (predsednik EHCB), Dimitris Itudis, Šarunas Jasikevičijus, Pablo Laso (potpredsednik EHCB), Ćavi Paskval, Serđo Skariolo, Zvezdan Mitrović, Dejan Radonjić, Etore Mesina, Joanis Sferopulos, Ahmet Čaki, Ergin Ataman, Selčuk Ernak, Goran Šašić (izvršni direktor EHCB), Jan Pomer (pravni savetnik EHCB), Džem Karamursel (finansijski savetnik EHCB), bila je i razmena mišljenja sa Evroligom o ukupnom uticaju koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Taj dijalog, pokrenut u dobroj volji, predstavlja mapu puta ka budućem okvirnom sporazumu. Od prvih dana našeg udruženja radili smo na usklađivanju upravljačkog ekosistema i poboljšanju profesionalizacije samog takmičenja. Naše kolege razumeju lidersku ulogu koju imaju u klubovima i ispunjavaju te obaveze i mi smo u konstruktivnoj diskusiji sa svim relevantnim akterima. Otkad je započela pandemija, u stalnom smo kontaktu sa Evroligom, razmenjujući i analizirajući ekonomski uticaj i ukupne efekte istih. Konstantno pratimo efekte pandemije na sport uopšte“, navelo je Udruženje glavnih trenera Evrolige.

Ujedno EHCB je obnavestio javnost da je Kongres trenera pomeren sa 2020. na leto 2021. godine.

„Ovu odluku smo doneli u dogovoru sa svim našim partnerima i želimo da im se zahvalimo na razumevanju. Žao nam je što što otkazujemo (kliniku), jer je obrazovanje budućih trenera utemeljen na principu EHCB, ali na isti način ćemo naći način da udovoljimo trenerima širom sveta.“

Na sastanku trenera potvrđen je smer razvijanja odnosa sa sličnim asocijacijama širom sveta, počevši od Srbije, Hrvatske, Španije, Turske, Nigerije, Mozambika, SAD i Kine…

„Već smo u kontaktu sa udruženjima trenera tih zemalja, ali želimo da ojačamo odnose i proširimo ih i na druge države“, jasan je put EHCB.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar