Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Jedno je imati svoje stavove, a nešto sasvim drugo držati ih se tvrdo kao što to rade pojedine sportske zvezde.

Ovde govorimo pre svih o Kajriju Irvingu, najpoznatijem među antivakserima, koji već nedeljama unazad odbijaju vakcinaciju protiv koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Velika većina košarkaša je vakcinisana, a Kajri je jedan od retkih koji su prihvatili da ne igraju i propuštaju mečeve, da statiraju zbog toga što ne žele vakcinu.

Svakako da u svetu i Srbiji ima mnogo takvih ljudi, ali je teško naći nekog ko plaća više od Irvinga.

Na stranu što Irving ne pomaže svojim Bruklin Netsima da imaju verovatno najdominantniju spoljnu liniju u ligi, on to plaća milionima dolara – konkretno do sada oko šest miliona „zelenih novčanica“.

Zaključno sa 14. decembrom, Irving je kažnjen na 16 mečeva jer ne ispunjava kovid protokole i svaki put ga klub „rebne“ za 381.181 dolar.

Ukupno je to nešto više od šest miliona, samo do sada. Ali, zanimljivo je da nije „najgori“, jer Ben Simons, zvezda Filadelfija Seventisiksersa iz dana u dan zbog sukoba sa klubom plaća po 360.305 dolara i već je do sada napabirčio kazni od oko sedam i po miliona.

Inače, Bruklin Netsi su načelno stali iza Irvinga, tvrdeći da je njegova slobodna odluka što je odbio da primi vakcinu. Ipak, morao je da se suoči sa određenim penalima.

BONUS VIDEO: Delije skandiraju Olimpijakos, ostatak navijača Zvezde zviždi

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare