Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov se nije pojavio pred predstavnicima medija posle utakmice sa Finskom.

Srpski tim je na debitantskoj utakmici novog šefa stručnog štaba ostvario pobedu rezultatom 80:58 i uspešno startovao kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Najefikasniji u ekipi Srbije je bio kapiten Miroslav Raduljica sa 19 poena i osam skokova.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da smo odigrali prilično dobro, imajući u vidu da smo se okupili pre samo tri dana, a da su prethodno mnogi igrači nastupali u domaćim Kupovima. Mnogi su i putovali, pa mogu da kažem da smo delovali prilično pristojno. Odigrali smo dobru odbranu, sa velikom energijom od starta, a pritom smo zaustavili najjače oružje rivala – šut. Ali, zaustavili smo i Salina, koji je njihov najbolji igrač. Komunikacija je, za tim koji se okupio prvi put, bila sasvim dobra. Čestitao bih timu, stručnom štabu, a nama svima poželeo sreće u kvalifikacijama i uopšte“, rekao je Raduljica.

Pored njega, na konferenciji za medije je govorio pomoćni trener u stručnom štabu Srbije Dejan Milojević.

„Pre svega mislim da je to bio odličan posao u odbrani. Znali smo ko su najbolji šuteri Finske, a Sasu Salin, koji je verovatno među njima najbolji, nije nam dao nijedan jedini poen (šutirao je 0/1 za dva, a 0/3 za tri). Čestitke svim igračima i članovima stručnog štaba, a posle svega kroz šta smo prošli, a imali smo samo nekoliko dana, mislim da je ovo bilo dobro“, rekao je Milojević.

Reprezentacija Srbije narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igra u nedelju od 17.00 protiv Gruzije u Beogradu.