Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaška liga Srbije, tačnije njen završni deo Superliga, jedno je od retkih takmičenja koje, bar zvanično, nije završeno.

„Imamo sastanak u četvrtak. Klubovi će tada odlučiti. Mislim da je očekivano da se proglasi prevremeni kraj, ali hajde da ne prejudiciramo, da sačekamo sastanak“, kaže direktor KLS, Leon Deleon.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi operativac takmičenja obrazložio je i lično uverenje zašto nema smisla da se u aktuelnim okolnostima očekuje nastavak Superlige, u kojoj bi trebalo da učestvuju četiri srpske ekipe iz Prve ABA lige i osam najbolje plasiranih iz KLS.

„Šestoro klubova trenutno nema timove. Trebalo bi da pozovu igrače. To sve iziskuje dodatne troškove, zatim i adekvatan period priprema, uz poštovanje svih zdravstvenih mera koje su na snazi, a igranje pred praznim tribinama ne donosi nikakav benefit.“

Bilo da se država zvala Demokratska Federativna Jugoslavija (1945-1946), Federativna Narodna Republika Jugoslavija (1945-1963), Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija (1963-1992), Savezna Republika Jugoslavija (1992-2003), Srbija i Crna Gora (2003-2006), ili Srbija (od 2006), od prvog šampionata 1945, svake godine je imala nacionalnog šampiona.

Čačanski Borac je bio prvi u sadašnjoj Košarkaškoj ligi Srbije. Shodno tome dobiće i pehar za taj deo takmičenja. Ali, ukoliko se ne bude igrala Superliga KLS…

„Neće biti proglašen šampion Srbije“, kratko odgovara Deleon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare