KK Partizan
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale plej-ofa Superlige Srbije pobedom nad ekipom Mladosti iz Zemuna 94:84 u drugoj utakmici četvrtfinala.

Partizan je u prvoj utakmici slavio 70:50 i u polufinalu ga sada čeka ekipa Mege, koja je u dve utakmice bila bolja od Vojvodine.

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasniji je kod pobednika bio Trifunović sa 19 poena, a po 14 su ubacili Dušan Miletić i Džoš Perkins.

Na drugoj strani je Matins Igbanu ubacio 20 poena, a Stefan Gombold 19. Dvocifren je bio i nekadašnji igrač Partizana Aleksandar Aranitović sa 12 poena, dok je Predrag Prlja postigao 11.

Crno-beli su potvrdili ulogu favorita i tokom celog meča su bili u prednosti, počev od slobodnih bacanja Nemanje Dangubića i trojke Trifunovića.

Upravo je Trifunović najavio dobru partiju, još jednu u završnici sezone, ali mu se rano pridružio i Perkins.

Novica Veličković protiv Mladosti iz Zemuna
Foto: KK Partizan

Perkins je ubacio trojku, još jednim dalekometnim hicem se nadovezao i Trifunović, ali je Mladost posle prve četvrtine uspela da održi priključak do 20:18.

Zemunci su na startu druge deonice izjednačili, ali je Partizan ubrzo počeo da uvećava prednost.

Krenulo je poenima Miletića za 32:28, opet je pogodio Trifunović i pre kraja poluvremena Partizan je imao 46:36, da bi nakon 20 minuta bilo 48:39.

U nastavku je tim Aleksandra Matovića razmišljao kako da zaustavi Martinsa Igbanua koji je tokom prve dve četvrtine ubacio Partizanu 12 poena.

Miletić je u tom trenutku takođe bio dvocifren sa deset poena, a kada su proigrali i Ognjen Jaramaz i Perkins spolja, nije bilo mnogo problema tokom treće četvrtine.

U četvrtoj je Rade Zagorac pogodio nekoliko šuteva u završnici, pa je na oko dva minuta pre kraja odveo svoj tim na 90:78 čime je samo potvrdio trijumf i plasman u polufinale svog tima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar