Đoko Pavićević; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Mornara su počeli pripreme za novu sezonu u kojoj će se boriti na četiri fronta: u ABA ligi, FIBA Evropa kupu i u domaćem prvenstvu i kupu.

Na prozivci su bili Derek Nidam, Ajzeja Vajthed, Sead Šehović, Uroš Luković, Milko Bjelica, Nemanja Vranješ, Marko Mugoša, Vukota Pavić i Radoje Vujošević, nekoliko igrača iz juniorskog pogona, kao i novajlije Tejlor Smit, Aleksandar Lazić i Marko Jeremić.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedostajali su jedino Amerikanci Džejkob Pulen i novajlija Keni Gabrijel koji će se pridružiti ekipi za koji dan.

Trener Mihailo Pavićević rekao je da mu je drago što se ekipa okupila.

„Nema lažne skromnosti, ovaj sastav, sa ovim imenima, teži najvećim ciljevima. Prvo i osnovno je – moramo da dišemo kao jedna familija. Problema će sigurno biti, ali zajedno ćemo ih rešavati. Starosedeoci znaju: vike neće faliti, dok će se novi na to navići. Lestvica je podignuta na najveći stepenik“, rekao je Pavićević.

Predsednik kluba Đorđije Pavićević je igračima naglasio da finansije kluba neće zavisiti od korona virusa i sa te strane mogu da budu mirni.

„Vaša obaveza je da date svoj maksimum, a kvalitet koji imate garantuje da ćemo biti u vrhu ABA lige i daleko dogurati u FIBA kupu. Morate da trenirate i budete mnogo više disciplinovani nego prethodnih godina, da biste, pre svega, sačuvali zdravlje“, rekao je Pavićević.

Sezona u ABA ligi će početi 2. oktobra, a Mornar će u prvom kolu gostovati Zadru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram