Dejan Radonjić; Foto: Dragana Stjepanovic / STARSPORT
Dejan Radonjić; Foto: Dragana Stjepanovic / STARSPORT

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić odgovorio je na glasine da crveno-beli traže igrača na poziciji centra.

Radonjićev tim u četvrtak uveče igra meč u Evroligi protiv Makabija u Tel Avivu (20.05 h), a pozicija centra je deficitarna zbog „epidemije“ povreda i izostanaka u timu.

PROČITAJTE JOŠ:

Maik Cirbes ima koronavirus, pa je u izolaciji i onda na poziciji „petice“ igra samo Ognjen Kuzmić. Na nedavnom meču protiv Budućnosti, mesto centra popunjavao je i Luka Mitrović, po vokaciji četvorka na parketu.

„Situacija je vrlo slična kao i pred meč protiv Budućnosti. Holins će ići sa nama, ali mislim da su male šanse da može da nam pomogne. Ostalo je još malo više od 24 sata do meča, pa ćemo da vidimo kako će da se razvija situacija, ali ovo kako danas izgleda, mislim da su šanse male, nažalost. Ostalo je sve kao što je i bilo pred meč protiv Budućnosti“, rekao je Radonjić.

Zvezdi se na meču protiv Podgoričana povredio i Stefan Lazarević, ovosezonska akvizicija i momak koji je veoma lepo iznenadio u prvim takmičarskim utakmicama.

„Dobro, on je nezgodno pao, ugruvao se malo i ništa ozbiljnije se tu nije desilo, tako da smo tu dobro prošli. Imali smo nekih čudnih situacija iz kojih smo izlazili sa ozbiljnim posledicama, ali evo sada se to nije desilo. Nadam se da neće više biti ozbiljnijih situacija“, dodaje trener crveno-belih.

Nastavio je Radonjić o tome na koje će košarkaše moći da računa, pošto je protiv Fenerbahčea povredu doživeo i Ostin Holins, a odranije u timu nema Erona Vajta, Branka Lazića i spomenutog Cirbesa.

„Cirbes je u izolaciji zbog korone, Vajt je i dalje, naravno, van. Videćemo za nekoliko nedelja kakva je situacija sa njim i da li može da počne da trči, što očekujemo da će da bude. Lazić radi određene vežbe još desetak dana, pa bi tek tada trebalo da počne da trenira sa ekipom ako sve bude kako mi očekujemo. I naravno Holins, koji ide sa nama. Ostali igrači su danas dobro, videćemo sutra“.

Radonjić je govorio i o tome da bi igrači trebalo da budu vakcinisani protiv korone.

„Da, naravno! Mislim da treba. Ne samo sportisti, mislim da treba svi da se vakcinišemo. Ja u petak idem da primim treću dozu, tako da sam za to da se svi vakcinišu“, kaže Radonjić, koji napominje da su u Zvezdi svi vakcinisani.

Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2020/21
Foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

Upitan o očekivanjima protiv Makabija, strateg crveno-belih svestan je da će taj meč biti težak posao.

„Čeka nas težak meč, bez dileme. Makabi je sa nekoliko igrača, na čelu sa Vilbekinom iz prošle sezone, sa pojačanjima koji su izuzetnog kvaliteta. Uspeli su da dovedu nove igrače koji bi trebalo da nadomeste izostanak Žižića. Naravno tu su Derek Vilijams i igrači na ostalim pozicijama sa iskustvom koje imaju i jedan dobar tim koji je startovao pobedom. Znamo da nas čeka atmosfera koja je dobra za domaćina u Tel Avivu gde će, kako je najavljeno, biti puna dvorana. Ima tu dosta dobrih igrača, atletski je to dobra ekipa koja dobro trči, a mi moramo da sve slabosti koncepcijske u ovom trenutku sakrijemo“, kaže Radonjić.

Dotakao se i pitanja o pojačanjima na, trenutno osetljivoj i oslabljenoj poziciji centra.

„Gde se to pojavilo? Nisam upoznat sa tim. U ovom trenutku nema kontakta ni sa jednim igračem van ovih što su tu“, zaključio je Dejan Radonjić.

BONUS VIDEO: Promocija Svetislava Pešića: Košarka pripada košarkašima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar