Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde podsetili su posle Budućnosti nakratko na sebe od pre tri meseca kada nisu imali rešenja za tim Igokee i možda su sebi zakomplikovali put do vrha ABA lige.

Poraz od Igokee desio se u trenutku kad je bilo jasno da tim iz Aleksandrovca figurira kao ozbiljan pretendent za mesta u plej-ofu regionalnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je to i danas, ali je to i Budućnost od koje je Zvezda glatko pometlana u nedelju uveče, jednako ubedljivo kao i u Laktašima – 20 razlike.

Mada je skor beogradskih crveno-belih i podgoričkih plavo-belih sada identičan 17-3, meč protiv Budućnosti lako može da bude prekretnica na putu ka prvom mestu Zvezde pred plej-of.

Ovosezonska ABA liga je zanimljiva utoliko i što posle 22 odigrana kola, čak četiri ekipe imaju po 17 pobeda, s tim što Zvezda i Budućnost imaju po dva meča manje od Mornara (17-5) i po jedan od Igokee (17-4).

Tu iz prikrajka svoju šansu vreba i Cedevita Olimpija koja sa 16 pobeda i četiri poraza hoće svoje mesto među najboljima u regionu.

Mega je, posle sjajnog starta sezone pala u formi i sada ima 14 pobeda i osam poraza, a svi ostali počev od Partizana, i FMP-a otpisani su iz doigravanja.

Koper Primorska je odranije precrtana zbog gašenja, Borac, Zadar, Krka i Cibona su u istoj „čorbi“ bliže dnu tabele, pa će i tu biti trvenja do kraja.

Foto: ABA Liga/Buducnost VOLI

Zvezda pred sobom ima teži put u odnosu na ostale konkurente, jer joj Evroliga sada može doći samo kao sidro u situaciji kad bije bitku za region.

Raspored joj nije naklonjen jer prvi meč igra protiv CSKA u Moskvi 25. marta, a onda samo dva dana kasnije dočekuje FMP.

Realno govoreći, FMP ne bi trebalo da bude problem, ali onda Zvezdi sledi ritam utakmica protiv Olimpije iz Milana i Makabija do 1. aprila.

Olimpija će biti teška priča, iako je do sada uglavnom bila „mušterija“ crveno-belih, jer se bori za svaku pobedu pred doigravanje Evrolige (trenutno su četvrti 19-11).

Foto: ABA Liga/Buducnost VOLI

Od Makabija, što bi se reklo „nema ‘leba“, pa taj meč ne bi trebalo da bude preteranog intenziteta.

Primarno je da se Radonjiću igrači održe na okupu i da se ne povređuju kao što je to bio slučaj prethodnih meseci.

Tek što jedan igrač uđe u ritam, povredi se ili dobije koronu, a trenera Zvezde hvata glavobolja.

Zato ni Hol, ni Noko ni ostali koji su bili dugo van ritma ne mogu da odmah bljesnu, samo je bitno da ne ispadaju više iz stroja.

Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Zvezda posle Makabija ide na Cedevita Olimpiju. Ovaj tim je nezgodan najpre zbog raspoloženih Kendrika Perija i Jake Blažiča.

Peri pogađa, Blažič je zarazan svojom energijom i to je više puta pravilo prevagu za slovenački tim.

Posle Albe crveno-beli idu na Igokeu. Zvezda ima motiv da se revanšira timu iz Aleksandrovca, ali joj neće biti lako jer su Aleksandrovčani balansirani između Jošila, Atića, Klemonsa i Nikole Jovanovića.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Svi su konstantni ove sezone i svi umeju da spakuju preko deset poena, u zavisnosti od toga kako se kome otvori utakmica.

Taj meč se igra desetog aprila, pre reprize utakmice sa Cedevita Olimpijom, četiri dana kasnije.

Praktično do tada već bi moglo da bude iskristalisano stanje na tabeli jer Zvezda u poslednja dva kola ide na Krku i Zadar.

Budućnost ima nešto lakši put. Najpre zato što igra Evrokup, a ne Evroligu. Kada prođe dvomeč sa Monakom 23. i 26. marta, sve će biti mnogo jasnije u glavama Podgoričana.

Šampioni regiona od pre tri godine će već tada znati da li će energiju dalje moći da rasipaju na Evrokup ili će se posvetiti ABA ligi.

U njoj igraju prvi meč 29. marta protiv Mornara. Težak rival, ali onaj koji se u prethodnom periodu mučio zbog povreda Pulena i Vajta.

Barani su baš skoro izgubili od Partizana, ali se njihovi najbolji igrači vraćaju polako i ako pregrme još nekoliko kola, do plej-ofa bi trebalo da budu daleko bolji.

Budućnost posle Monaka i Mornara dočekuje Megu, što može da bude „mina“ ako ekipa Mege bude u elementu u kakvom zna da bude, samo malo konstantije tokom 40 minuta.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Taj meč je u matine terminu u podne četvrtog aprila. Četiri dana kasnije Budućnost ima veliki ispit u vidu Cedevita Olimpije nakon čega regularni deo sezone završava utakmicom protiv Krke.

Zvezda sa postojećim igračkim kadrom može da bude prva na kraju sezone u ABA ligi i da plej-of dočeka sa čela, ali već sada mora da se razluči hoće li se forsirati u Evroligi kako bi se za nekog od igrača eventualno ućario koji evro više, ili je cilj jasan – titula regionalnog šampiona.

Ako se na Malom Kalemegdanu opredele za ovu drugu opciju, nema sumnje da su crveno-beli u prednosti u odnosu na Budućnost, jer im Evroliga bar fizički neće biti koliki teret kakav je sad u najavi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar