Foto: AP Photo/Michael Ainsworth

Prvi čovek Dalas Maveriksa Mark Kjuban oduševio je evropsku košarkašku javnost, te je gledao mečeve Nemačke i Slovenije na Evrobasketu.

Kjuban je stigao u Keln kako bi na meču Nemačke i Francuske prisustvovao povlačenju dresa Dirka Novickog.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, prvi čovek Dalasa nije želeo da propusti ni derbi Slovenije i Litvanije, a pomno je pratio i partiju svog omiljenog igrača Luke Dončića.

„Mnogo volim da gledam Luku kako igra, jer je on momak koji obožava da igra košarku. Pravo je uživanje biti prisutan na tim utakmicama. Jedna je stvar kada Dončić igra za klub, a potpuno druga kada igra za reprezentaciju. Srećan sam što vidim sve iz Litvanije, ljude iz Slovenije i sva uzbuđenja koja ovaj turnir nosi sa sobom,” rekao je vlasnik Dalasa za BasketNews.

Pojasnio je zbog čega Dončić igra na drugačiji način u Evropi i u NBA.

„U NBA ima mnogo više prostora. Ovde se igra sa dosta više kontakta, što primorava i njega da se posveti fizičkom pristupu meču na jedan drugačiji način.”

Imao je reči hvale i za litvansku reprezentaciju.

„Litvanija ima visoke igrače kao što su Sabonis i Valančijunas. Teško je boriti se sa njima pod košem uzevši u obzir da u Evropi ne postoji pravilo o tri sekunde u reketu.”

Prvi čovek kluba iz Teksasa je imao pomešane emocije tokom utakmice, pošto ima i litvanske korene.

„Šta ako vam kažem da sam ja 25% Litvanac. Moja baka je iz Litvanije. Deo mene mora da navija za Luku, ali delom moram da navijam i i za Litvaniju“, završio je Kjuban.

BONUS VIDEO Hala eksplodirala kada je predstavljen Dončić

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar