Foto: EPA-EFE/Kai Forsterling

Košarkašice Srbije ponosne su na podvig protiv Belgije, koju su pobedile sa 74:73 za finale Evrobasketa.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je nadigrala Belgijanke iako je bilo drame, uz koš rivalki za pobedu, ali nisu bile brže od sirene.

Dugo je trajalo pregledanje snimka, ali je na kraju bilo jasno da je Srbija trijumfovala, što je izazvalo eksploziju emocija.

O tome je govorila Sonja Vasić.

„Ovo je bila utakmica koju smo samo mi mogle da izgubimo, ne one da nas pobede. To sam rekla timu u poluvremenu. U nastavku je to stvarno bilo „kidanje“ do poslednjih atoma. U finalu smo! Kao da još toga nismo svesne, zbog ovog kraja. Malo nas je taj poslednji šut presekao. Emocije nam se još nisu svele. Definitivno, za ovu našu generaciju, priča se završava na prvi način. Sada igramo utakmicu u kojoj nemamo šta da izgubimo. Imamo zagarantovanu medalj“, rekla je liderka reprezentacije.

Aleksandra Crvendakić ponosna je na uspeh.

„Razmišljala sam samo o tome kako da pomognem da bismo otišli u finale. Ceo tim je uradio pravi posao. Mnogo smo trenirale, mnogo smo uložile truda i rada. Zaslužile smo da uđemo u ovo finale i da se borimo za zlato. Francuska nam je svima dobro poznata. To su sve igračice evropskog, visokog nivoa, ali, niko nije nepobediv. I ako mi budemo igrale našu igru, cenim da će biti dobro.“

Tina Krajišnik posebno se zahvalila svim devojkama.

„Ne mogu da objasnim koliko sam ponosna što sam ovde, koliko sam ponosna na sve devojke, na stručni štab. Ovo je bukvalno bio trenutak za koji se živi. Samo mi znamo koliko smo uložili. Ta energija koju imamo međusobno, dovela nas je dovde. Jesmo grešile na kraju, dovele smo i sebe i druge do ludila. Na kraju je pobedilo to što smo imali su sebi. Sve je moguće u finalu i treba da verujemo. Finale se igra sa nabojem svih emocija, svom energijom koja je ostala, sa najvećom željom. Verujem da možemo mnogo bolje i da ne dovedemo neku utakmicu u dramu, da konačno odigramo utakmicu kojom ćemo biti potpuno zadovoljne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare