Kevin Panter
Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Veljko Mršić, selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske, govorio je o budućnosti igre pod obručima u ovoj zemlji, a tom prilikom se osvrnuo i na prelazni rok u ABA ligi.

PROČITAJTE JOŠ...

Hrvatska nije uspela da se domogne Olimpijskih igara nakon debakla na kvalifikacionom turniru. Uspeo je da zadrži status selektora ali po cenu posla u ekipi Zadra, s obzirom na to da je morao da napusti ovu ekipu kako bi mogao da radi isključivo na mestu prvog čoveka nacionalnog tima.

Kao selektor Hrvatske u razgovoru za Večernji list dao je svoj komentar na poslednja dešavanja i pokušao da pronađe razloge iz kog se košarka u Hrvatskoj nalazi u izuzetno lošem stanju:

„Naši klubovi zaostaju finansijski u odnosu na konkurenciju iz regiona. Mornar iz Bara ima budžet kao tri naša kluba zajedno. Pogledajte samo Partizan, koji je doveo Zeka Lideja i Kevina Pantera, obojicu iz Milana. Panter, koliko čujem, košta oko milion i 200.000 evra godišnje, a Split, Cibona i Zadar imaju zbirni budžet od milion i po evra. S poreskim sistemom zemlje članice Evropske unije, teško da ćemo moći da konkurišemo zemljama koje nisu deo EU“, rekao je Mršić.

Hrvatsku je na završnom turniru ABA lige do spajanja sa Olimpijom godinama predstavljala Cedevita, dok je poslednji put hrvatska košarka imala dve ekipe u borbi za titulu u sezoni 2013/2014, i to kada je titulu osvojila zagrebačka Cibona.

Bonus video: Poen kojim je Novak Đoković pokorio Vimbldon

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram