Košarkaš Partizana Kevin Panter opušten je pred početak nove sezone, prija mu "titula" kapitena, ali tvrdi da mu se uloga nije promenila.

Od njega se i sada očekuje da bude lider tima Partizana, koji se smatra nikad jačim u poslednjih, bar deset godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Shodno tome, očekivanja su velika bila i pred „Media Day“ Evrolige, zakazan za ponedeljak u Areni, kada smo popričali sa Panterom.

Deo tog razgovora bi u nekoj narednoj prilici mogao da bude i na srpskom, pošto novi kapiten tima Željka Obradovića ima još mnogo da nauči, zašta kaže da ima volje.

„Pokušavam da ostanem opušten, ovaj posao ume da bude stvarno stresan. Zato se trudim da budem što opušteniji, da se zabavljam, da ostanem u trenutku i da uživam dok igram košarku. Stigao sam ovde u nedelju uveče, dotle sam se opuštao, bio sam u Americi. Duga je sezona pred nama“, rekao je Panter za Nova.rs.

Foto: Nova.rs

Priznaje da je tokom boravka u Americi pokušao da se distancira od košarke.

„Nisam kod kuće previše mislio o košarci. Trenirao sam, prolazio kroz gomilu stvari koje nisam radio deset meseci pre toga. Odigrao sam i nekoliko utakmica…“

Na pitanje da li je možda učio i srpski jezik u tom periodu, novi kapiten crno-belih se nasmejao.

„Nisam, mislim potrebno je da naučim, ali ne preko leta. Uživao sam sa porodicom i prijateljima, uživao sam u životu“, navodi Panter.

Foto: Starsport

I od sebe očekuje da će biti vođa tima u kom ima još nekoliko ozbiljnih košarkaških imena oličenih u Zeku Ledeju, Džejmsu Naneliju, Danteu Egzumu.

„To je drugačija titula, ali ne mislim da je uloga mnogo drugačija da budem iskren. Titula jeste. Uloga je slična kao prošle godine. Za mene se ništa ne menja lično na terenu. I dalje ću pokušati da pomognem tim momcima na bilo koji način na koji mogu“, odgovara Panter, pre nego je opisao situaciju kako ga je Žoc iznenadio.

„Samo me je povukao na stranu pre treninga. Rekao mi je, bilo je brzo, bilo je neočekivano. Odveo me je na stranu i pitao: ‘Šta misliš o tome da budeš novi kapiten?’. Rekao sam: ‘U redu, uradimo to'“.

Foto: Starsport

Mada kaže da tokom leta nije bio voljan da uči srpski, nije baš ostao ni „tabula rasa“.

„Pokupio sam nekoliko reči poput ‘kako si’, ili ‘gde si’ na srpskom, imam još neke u šteku, pokušavam malo više da naučim, ne ide mi tako loše. Počinjem da čujem više reči iznova i iznova i onda ih uvo samo uhvati. Mnoge reči se ponavljaju i onda postepeno slažem stvari. Kao dete koje ne zna kako da priča“.

Prebacio se potom na očekivanja u novoj sezoni, u kojoj ne želi da prejudicira gde je „plafon“ Partizana, mada je svestan da je tim vrlo talentovan.

Foto: Nova.rs

U tim momentima je u kadar uleteo i Matijas Lesor, koji je uhvatio kapitena za nogu i pokazao nešto na patici, dok je Panter uz osmeh kazao: „Vidite šta moram da trpim i sa čime izlazim na kraj kao kapiten“.

Zatim se uozbiljio i najpre svima u ekipi poželeo dobro zdravlje.

„Prvo želim svima da budu zdravi, duga je sezona. Želim da svi budu zdravi, jaki, da čuvaju svoje telo. Onda da pobedimo što je moguće više utakmica. Kao što sam već rekao, imamo svoje ciljeve ali treba da idemo utakmicu po utakmicu, da se poboljšavamo. Neće biti lako, ali treba da ostanemo disciplinovani, da ostanemo skromni posle svake utakmice i nastave da se razvijaju“, zaključio je Panter.

BONUS VIDEO: Avramović o povredi, Panteru kao kapitenu i ciljevima Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar