Bogdan Bogdanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ekipe Atlanta Houksa i Milvoki Baksa nastupaju na predsezonskim NBA utakmicama u Abu Dabiju 2022. u "Etihad areni" na ostrvu Jas 6. i 8. oktobra u 18 časova i predstavljaju prve NBA utakmice u regionu Persijskog zaliva.

Najistaknutiji igrači Houksa su dvostruki NBA Ol-Star Trei Jang, najbolji NBA skakač u sezoni 2020/2021 Klint Kapela i članovi drugog najboljeg ruki tima 2018. Džon Kolins i Bogdan Bogdanović.

PROČITAJTE JOŠ

Baksi imaju dvostrukog MVP-a NBA lige Janisa Adetokumba, trostrukog NBA Ol-stara Krisa Midltona i tri puta člana najboljeg NBA defanzivnog tima Dru Holideja. Dva tima su se sastala u finalu Istočne konferencije 2021, a Baksi su te godine osvojili svoje prvo NBA prvenstvo u 50 godina.

Zvanično odbrojavanje do NBA igara u Abu Dabiju 2022. obeleženo je svetlosnim spektaklom na fasadi Burdž Kalife prošlog petka. Zadivljujući prizor na fasadi nebodera visokog gotovo 830 metara, uz raskošan svetlosni šou u organizaciji Sekretarijata za kulturu i turizam (DCT)-Abu Dabi i Nacionalne košarkaške asocijacije (NBA) pratilo je više stotina posmatrača. Na impresivnom zdanju takođe je prikazan sat za odbrojavanje dok se Liga sa globalno rastućom popularnošću priprema za svoje inauguracione utakmice u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

NBA je u junu imenovala četvorostrukog NBA šampiona i člana Nejsmit Memorijal Kuće slavnih košarkaške Šekila O’Nila za zvaničnog ambasadora NBA utakmica u Abu Dabiju 2022. U tom svojstvu, O’Nil, koji je izabran u najbolji NBA tim povodom 75. sezone Lige, prisustvovaće NBA utakmicama u Abu Dabiju 2022, učestvovaće u programima razvoja mladih i biće u komunikaciji sa lokalnim navijačima tokom nedelje odigravanja utakmica.

Za sve ljubitelje NBA košarke koji će prisustvovati utakmicama i tim povodom posetiti region, u Manarat Al Saadijatu u Abu Dabiju od 5. do 9. oktobra biće postavljen NBA Distrikt – impresivan, interaktivni događaj za fanove u vezi sa NBA igrama u Abu Dabiju 2022, u okviru koga će NBA fanovi moći da se druže sa NBA ličnostima iz celog sveta, da gledaju autentičnu zabavu koja ide uz NBA utakmice, da uživaju u praktičnim košarkaškim aktivnostima i da kupuju NBA robu u ograničenim serijama.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar