Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey)

Zvezda Bruklin Netsa Kevin Durent komentarisao je sve bolje igre Evropljana u NBA ligi, istakavši da njihova dostignuća treba pripisati individualnom umeću, a ne superiornosti košarke u Evropi.

Debata je pokrenuta na Instagram stranici „Ball don’t stop“ čiji je osnivač Ekam Nagra. On je izjavio da Dončić i Jokić dominiraju Amerikom zbog evropskog sistema razvoja košarkaša.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dončić i Jokić dominiraju u NBA zahvaljujući evropskom sistemu razvoja mladih igrača. Akcenat je na veštini i učenju igranja na pravi način. Previše mladih Amerikanaca su ohrabreni da na silu budu u centru dešavanja i zbog toga imaju nedostatke u igri. Zato je igranje u NBA lako za Evropljane, njihov razvoj je drugačiji. Dobro se izvešte i postanu profesionalci“.

Komentar ispod objave ostavio je Durent.

„Koliko Evropljana je došlo u NBA i moralo je da se vrati nazad? Korišćenje Luke Dončića i Nikole Jokića, koji su anomalije, kao primera je forsiranje narativa“, napisao je Durent.

U raspravu se uključio i francuski košarkaš Evan Furnije.

„Dogovorili smo se da se više fokusiramo na osnove igre, ali postoji mnogo stvaru u kojima je Amerika daleko ispred nas. U savršenom svetu želite da dobijete najbolje od oba sveta“, napisao je Furnije, koji trenutno nastupa za Njujork Nikse.

Podsetimo, Jokić je drugu godinu zaredom postao MVP najjače lige sveta, dok je Luka dončić predvodnik Dalas Maveriksa, sa kojima igra protiv Finiks Sansa u drugoj rundi plej ofa (rezultat je 3:3 u seriji). Zanimljivo je da su poslednje četiri MVP nagrade primapale Evropljanima – po dve Janisu Adetokumbu i Nikoli Jokiću.

BONUS VIDEO Niko kao Nikola Jokić – Još jedna MVP sezona za pamćenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar