Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN
Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Tim iz Bolonje osvojio je Evrokup, ali planovi za sledeću sezonu se već razrađuju

Virtus iz Bolonje obezbedio je nastup u Evroligi sledeće sezone, pošto je u finalu Evrokupa bio bolji od Burse sa 80:67.

PROČITAJTE JOŠ:

Čelnici kluba zajedno sa gazdom Masimom Zanetijem već kuju planove oko toga koga bi mogli da dovedu kao pojačanja za sledeću izazovnu sezonu.

Prioritet ekipe iz bolonje je da produži ugovor sa Tornikeom Šengelijom, koji iza sebe ima mnogo evroligaškog iskustva.

Prema navodima „Korijere di Bolonja“ i „Korijere delo Sporta“ na vrhu liste želja nalaze se i bivši igrači Partiazana – Nikola Milutinov i Jan Veseli.

Milutinov je trenutno cenatr CSKA Moskve, ali je još uvek neizvesno da li će taj tim nastupati u najelitnijem evropskom kluspkom takmičenju i naredne sezone.

Sa druge strane, Veseli je već dugo godina predvodnik Fenerbahčea, za koji je ove sezone u Evroligi prosečno beležio 13,6 poena i 6,1 skok po meču.

Češki reprezentativac nastupao je i za Partizan u periodu od 2008. do 2011. godine i za to vreme postao je miljenik navijača crno-belih.

Za dolazak velikih zvezda u tim iz Bolonje mogao bi biti zaslužan i Miloš Teodosić, o čemu je govorio i generalni menadžer Virtusa Paolo Ronci.

„Sve je počelo sa Teodosićem, svojim potpisom dao je doslednost tome da bi ovde mogli da dođu i drugi sjajni igrači. Teodosić je shvatio šta može da dobije u Bolonji i od kluba i od grada. Danas je igračima lakše da dođu ovde. Miloš je naš koncept prihvatio sa velikim ponosom i u finalu je to demonstrirao, odigrao je izvanredno. I sami znate da kada dođu važne utakmice on nikad ne razočara. Žaite je MVP sezone u Evrokupu, a deo zasluga pripada i Teodosiću. Danas imamo sjajnu ekipu sastavljenu od sjajnih igrača. Nakon onoga što sam protiv Burse, mogu da kažem da sam zaljubljen u naše igrače“, rekao je Ronci.

BONUS VIDEO Miloš Teodosić sa ćerkicom, dobio MVP nagradu i spojio tri prsta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar