Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Zvezda "drim tima".

Pred izabranicama Marine Maljković je jedan od najtežih zadataka u novijoj istoriji srpske ženske košarke – da kao šampionke Evrope naprave što bolji rezultat i umešaju se u borbu za neku od medalja na Svetskom prvenstvu u Sidneju.

PROČITAJTE JOŠ...

No, iako u Australiji igra veliki broj sjajnih reprezentacija, jedna se ipak u velikoj meri izdvaja od ostalih – očekivano, u pitanju je selekcija Sjedinjenih Američkih Država. A njena prva zvezda je košarkašica Las Vegas Ejsesa, Kelsi Plam.

Iako nije „prva violina“, pošto se u sastavu nalazi i Aja Vilson, dvostruki uzastopni MVP NBA lige za dame, kao i MVP finalne serije Čelsi Grej, Plam je ipak stekla ulogu najveće zvezde ovog tima, s obzirom na sve što je prošla pre nego što je u tek završenoj sezoni zablistala.

Iako je bila izabrana na draftu 2017. godine kao prvi pik od strane San Antonio Starsa, ekipe koja se samo godinu dana kasnije preselila u Las Vegas i postala Ejses, nije uspevala da opravda tu čast, a posebno bolan udarac dogodio se 2020. godine, kada je početkom juna pokidala Ahilovu tetivu. Operisana je, ali je propustila čitavu sezonu.

Činilo se da su svi praktično digli ruke od nje, ali je samo godinu dana kasnije, 2021. zaigrala fantastično po povratku na parket, prvo je te godine proglašena za najboljeg šestog igrača lige, a potom je 2022. ova 28-godišnjakinja prosto eksplodirala. Izborila se za ozbiljnu ulogu i sa Grej kreirala najbolji tandem plejmejkera u istoriji ženske košarke, o čemu najbolje svedoči i to što je izabrana ne samo u prvi tim WNBA za 2022. godinu, već je bila i MVP Ol-star utakmice, a sve to je zaokružila šampionskm titulom, pošto je Las Vegas sa 3-1 u seriji bio bolji od Konetikat Sana.

Usledilo je veliko slavlje tokom kog je ova trojka bila najveselija, a fotografija Plamove sa kubanskom cigarom tokom slavlja obišla je čitav košarkaški svet:

Interesantna je i priča oko njenog navodnog braka. Naime, Plamova je tokom 2021. godine neretko povezivana sa čovekom po imenu Džoš za kog je navodno udata, a sa kojim se zabavljala još od srednje škole, ali je jednom kratkom ali duhovitom porukom „ispravila“ stvari:

„Ne znam odakle je došlo, ali moram da „ispravim ploču“ – nisam udata, niti sam ikada bila udata. Doduše, volela bih da upoznam tog misterioznog čoveka“, napisala je ona na Tviteru.

A pokazala je i da ima veliko srce, kada je jednoj navijačici, koja je na meč donela transparent sa porukom da boluje od raka 4. faze, pomogla prvo je pronašavši, a potom joj ispunišvi želju da se upoznaju.

Amerikanke na Mundobasketu igraju u grupi A sa Kinom, Portorikom, Belgijom, Bosnom i Hercegovinom i Južnom Korejom. U prvom kolu savladale su Amerikanke Belgiju rutinski, a Plamova nije bila u sastavu – dobila je poštedu, s obzirom na to da je praktično tek osvojila titulu u WNBA šampionatu. Njen nastup se tek čeka…

BONUS VIDEO Frederik Vajs – pokušaj samoubistva, čuveno zakucavanje Kartera i Maljković kao omiljeni trener

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar