Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Nije delovalo da je moguće, ali Denver Nagetsi su uspeli potpuno da zaustave sjajnu ofanzivnu igru Los Anđeles Klipersa.

Tim trenera Majka Melouna je uspostavio kontrolu nad utakmicom i trijumfuje sa 110:101.

PROČITAJTE JOŠ

Za razliku od prvog meča, u kom je na terenu postojala samo jedna ekipa, u drugom su se stvari preokrenule.

Velike probleme Denver je imao u građenju koša, ali je Nikola Jokić preuzeo odgovornost za to i sakupio čak 18 skokova.

Jakom odbranom Denver je uspeo da eliminiše iz igre Kavaja Lenarda, jednog od najboljih igrača Klipersa i svede ga na svega 13 poena, uz čak 13 promašaja iz igre, bez ubačene trojke.

Lenard je na taj način prekinuo seriju od 15 plej-of utakmica sa postignutih više od 20 poena.

Veliki napredak Nagetsa je viđen u napadačkom delu, u prvoj četvrtini su ubacili čak 44 poena, da bi na poluvreme otišli sa 72 na svojoj strani, što je bilo dovoljno za stvaranje velike razlike.

Uprkos nešto lošijem izdanju u drugom poluvremenu i ubačenih svega 38 poena, Denver je dokazao da zaslužuje da bude tu gde je ste i da se sa razlogom bori za mesto u finalu Zapadne konferencije.

Vredi istaći i da je Jokić (26 poena, 18 skokova) samostalno imao bolji učinak od dvojice centara protivnika Ivice Zupca (15 poena, 9 skokova) i Montrezla Herela (10 poena, 3 skoka).

Odbranom su Nagetsi naveli Pola Džordža, najefikasnijeg u timu Klipersa da za 22 poena potroši 19 šuteva, Lu Vilijams je za 13 poena morao da uputi 16 lopti ka košu, dok je Lenard iz igre šutirao 4 od 17.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar