Automobil Kavaj Lenard
Foto: Screenshot Youtube JNorVintage

U karijeri je zaradio gotovo 200 miliona dolara samo od ugovora sa klubovima, bez dela koje dobija za bonuse i od sponzora, pa ipak ostao je skroman.

Mnogi ga često nazivaju „Jednostavni čovek“, doduše oni koji ga znaju nešto bolje, oni koji su ga gledali samo na parketima ga zovu „Kandža“. Ukoliko to nije upalilo sijalice u pitanju je Kavaj Lenard, superstar koji godinama briljira u NBA ligi.

PROČITAJTE JOŠ

Neočekivano tih, progovorio bi tek povremeno. Skromni košarkaš je najveći radnik, a posebno je impresivno što i dalje vozi automobil koji je star 26 godina.

Ševrolet Tahoe iz 1997. godine je njegovo najčešće prevozno sredstvo. Ovaj automobil danas košta oko 1.100 dolara, a neki bolje očuvani vrede i par hijada dolara. Ova serija automobila dobila je nekoliko novijih generacija, ali je Lenard ostao veran jeftinijem klasiku.

Nekoliko puta su ga pitali zbog čega to radi.

Odgovor je uvek bio „Isplati se“.

Zbog toga ga često predstavljaju kao najskromnijeg igrača NBA, iako je verovatno bliže određenje škrtica.

I to je bilo to, ipak iako je skroman u tom pogledu niko zapravo ne očekuje da živi u jednosobnom stanu. Naprotiv živi u domu od 13,3 miliona dolara, ali je objašnjavao da je mnogo bitnije ulagati u nekretnine koje nastavljaju da vrede i godinama kasnije. Štaviše njihova cena se uvećava.

Zanimljivo da je nakon jednog sponzorskog ugovora za prodavcem brze hrane tražio uz novčanu nadoknadu i kupone. Često je odlazio i na kupone uzimao neke obroke. U jednom trenutku je paničio kada je izgubio nekoliko kupona, pa su mu brzo iz „centrale“ poslali novi štos kupona.

„Ne zanima ga svet poznatih. On voli igru. Sve ostalo ignoriše“, poručio je Greg Popovič o njemu jednom prilikom.

Kavaj u garaži ima i Subaru Forester, Porše 911, ali i Rols Rojs Kalingan. Zanimljivo da je poslednji automobil ubedljivo najskuplji (oko 350.000 dolara), ali ga je kupio da bi se uklopio u okolinu u Los Anđelesu. Da ga niko ne bi uznemiravao…

BONUS VIDEO Luda završnica meča Tejtum za pobedu, Embid za delić sekunde zakasnio sa trojkom preko pola terena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare