Neće u najboljem raspoloženju košarkaši Denvera dočekati ekipu Filadelfije u derbiju koji je na programu od 23.30 u subotu.

Poražena je ekipa trenera Majka Melouna u Njujorku od Niksa sa čak 38 poena razlike (122:84) i svakako da je taj rezultat došao kao šok za sve.

Jeste da je NBA specifična liga u kojoj najgori tim može da dobije najbolji, u kojoj se stvari menjaju iz dana u dan, ali zaista niko nije očekivao ovakav splet okolnosti u „Gardenu“.

PROČITAJTE JOŠ

Jedino je Nikola Jokić bio na visini zadatka i za 27 minuta ubacio je 31 poena, uhvatio 11 skokova i dodao tri asistencije.

Nije igrao u četvrtoj četvrtini kako zbog rezultata, tako i zbog povrede koju je doživeo tokom meča.

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Udario ga je rival direktno u oko, pao je na zemlju i onda pokušavao da uradi bilo šta samo da zaboravi na taj bol.

„Srećom tada na poluvremenu je bilo bolje, ali sada je sve gore i gore. Bilo je bolje, a sada je sve gore. Nadam se da će sve biti u redu“, rekao je Nikola Jokić u kratkoj izjavi za medije posle meča i zabrinuo.

Nakon toga je dodao da razlog poraza nije umor, nego da se njegova ekipa jednostavno nije pojavila i nije bila dovoljno agresivna.

Same reči najboljeg igrača sveta dovoljno govore u kakvom je stanju ekipa Denvera došla na megdan Niksima.

AP Photo/Loren Elliott

Što pre to mora da se promeni, jer će uskoro u „Bol Arenu“ doći njegov najveći rival Džoel Embid zajedno sa Filadelfijom.

Biće potreban ponovo taj šampionski mentalitet koji kao da u nekim momentima ponovo nedostaje u Denveru.

Dva najveća konkurenta za MVP titulu ponovo će igrati međusobno, baš kao i pre deset dana.

Tada je Denver mogao do pobede, ali je na kraju Fila slavila sa 126:121. Odlično je igrao i Embida, te je derbi završio sa 41 poenom, uz deset asistencija i sedam skokova.

AP Photo/David Zalubowski

Prvi direktan duel u sezoni pripao Kameruncu, a ono što je još interesantnije je da će Nikola imati priliku za revanš, pošto će Embid po prvi put od 8. novembra 2019. igrati u Koloradu.

Embid se ne nalazi na listi povređenih igrača i nastupiće u Denveru, osim ako se u poslednjem trenutku ne pojavi neki problem.

Biće ovo pravi momenat da se Denver vrati u pravu formu i da pokuša da povrati što bolju poziciju na Zapadu, pošto je trenutno na 4. mestu iza Los Anđeles Klipersa, Minesota Timbervulvsa i Oklahoma siti Tandera.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO UŽIVO sa Mićom Berićem posle meča Partizan – Žalgiris

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar