FOTO: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT
FOTO: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Dugo očekivani transfer se dogodio. Karmelo Entoni će obući dres Los Anđeles Lejkersa.

PROČITAJTE JOŠ

Popularni Melo će po prvi put deliti klupsku svlačionicu sa Lebronom Džejmsom. Može se reći da je veći deo košarkaške javnosti to dugo i priželjkivao. Lejkersi su na putu da oforme jedan od najboljih timova u istoriji i da se domognu još jednog prstena, a nakon velike zvezde Rasela Vestbruka, još jedan Ol-star igrač se priključio ekipi.

Po mišljenju mnogih, Karmelo ima jedan od najlepših skok šuteva ikada u košarci. On će pokušati da se domogne prvog NBA prstena i na taj način upotpuni bogatu karijeru. Nakon ove sezone će se verovatno i penzionisati, pošto je ugovor potpisao na godinu dana. Mogao bi ovo biti takozvani „last dance“ velikog Mela i to ni manje ni više nego sa Lebronom, Dejvisom i Vestbrukom.

Nakon potpisivanje Mela, svetom je odjknula i vest i da su Čikago Bulsi u svoje redove doveli Demara DeRozana. On je potpisao trogodišnji ugovor vredan 85 miliona američkih dolara. U San Antonio su u zamenu otišli Tad Jang, Al-Faruk Aminu, te pik prve runde 2025. godine, pik druge runde 2022. godine, kao pik druge runde 2025. San Antonio je očigledno rešen da podmladi ekipu, a ambicije kluba u narednim sezonama biće minimalne.

FOTO: EPA-EFE/LARRY W. SMITH SHUTTERSTOCK OUT
FOTO: EPA-EFE/LARRY W. SMITH SHUTTERSTOCK OUT

Čikago su ranije pojačali Lonzo Bol, koji je potpisao četvorogodišnji ugovor za 85 miliona dolara, kao i Aleks Karuso, koji može biti veliko pojačanje pre svega za odbranu Bulsa, koja je „škripala“ u prethodnim sezonama. On će u klubu takođe biti četiri godine, a dogovorio je platu od 37 miliona za taj period.

Sudeći po dosadašnjim trejdovima Bulsi se ozbiljno nameću kao ekipa, koja će biti konkurentna za sam vrh lige u predstojećoj sezoni. Ukoliko Zek Lavin ne bude menjao sredinu u bliskoj budućnosti, može se reći da Čikago još od Džordanovog vremena nije imao konkurentniju ekipu. Naravno, bilo kakva poređenja su tu suvišna, pa čak i smešna, ali definitivno je da se u Čikagu potajno nadaju da mogu da naprave veliki uspeh, pogotovo znajući dokle su i sa kakvom ekipom stigli Finiks Sansi prošle sezone.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar