Foto: Pedja Milosavljevic, Starsport

Vlado Šćepanović, proslavljeni košarkaš, govorio je o reprezentaciji Srbije, novim izazovima koji čekaju Svetislava Pešića i razgovoru kog selektora čeka sa Nikolom Jokićem.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je najpre kako je Pešić posložio tim te 2001. godine kada je naša selekcija ubedljivo osvojila evropsku titulu.

„Sveži su i dalje utisci iz 2001. Dominacija takva nije viđena, a jednu od najvećih zasluga ima baš novi selektor Srbije Svetislav Pešić koji je reprezentaciju preuzeo posle jednog, uslovno rečeno neuspeha i šestog mesta u Sidneju. Čovek je iskustvom i znanjem uspeo da godinu dana kontaktira igrače, priprema nas za ono što nas čeka. Znate da nije lako okupiti se posle neuspeha, uvek ostaje gorak ukus. Napravio je sa nama ozbiljan i dobar tim“, rekao je Šćepanović u emisiji „Među nama“.

Šćepanović je naveo da Pešić na treninzima insistira na disciplini, ali da je veoma neformalan i opušten tokom slobodnih aktivnosti. Ističe da nema sujete, te da je trener koji se susretao sa brojnim tipovima igrača tokom duge karijere.

„Ne sumnjam da je apsolutno spreman i verovao da može da odradi. Ova godina donosi nove izazove, pitanje je da li je košarka novim generacijama na prvom mesto kao što je bila nekad, ali ga u svakom slučaju čeka preozbiljan posao i veliki izazovi. Ali on zna, ima energiju, dobro je izvagao i procenio. Mislim da je pravi čovek u pravo vreme da napravi ‘klik’ u timu“, objasnio je Šćepanović.

Posebno pažnju posvetio je Jokiću čije je otkazivanje reprezentaciji prethodnog leta izazvalo veliku pažnju javnosti.

„Nikola Jokić je evidentno napravio ogroman košarkaški uspeh, jer je u najjačoj ligi na svetu bio MVP, to samo po sebi govori, ali je reprezentacija nešto što… Ili je na dobrovoljnoj bazi, ili ne treba uopšte da bude. Pristalica sam toga da, nebitno za klub ili reprezentaciju, da ako igrač ne može, neću da kažem da Jokić ne želi, pokazao je da je patriota na drugim mestima, ali drugačije se na sve gleda sada. Po mom mišljenju je ključ razgovor između njih dvojice. Kariju je potreban taj kalibar igrača, ali ako dođe, a da u tom momentu možoda nije spreman fizički ili psihički, bolje da se oslonimo na nekog drugog ko je sto posto spreman da pruži sebe na pripremama. Ne bih tu stajao ni na čiju stranu, već je, kao i u politici i životu, tu pitanje dogovora i razgovora kojim se dolazi do najboljeg mogućeg rešenja za sve“, tvrdi Šćepanović.

BONUS VIDEO: Promocija Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar