Privatna arhiva

"Delije" su i pored dobrih rezultata Crvene zvezde i dve pobede u dva kola Lige Evrope, odlučile da pozovu navijače na bojkot od 20 minuta na meču sa Metalcem (nedelja, 20.00). Drugačije to izgleda kada se pogledaju nedavna dešavanja na "Marakani".

PROČITAJTE JOŠ

Oglasili su se saopštenjem na forumu, a u njemu su tražili da navijači ne ulaze na tribinu protiv Metalca (nedelja, 20.00) u toku prvih 20 minuta. Tišina bi trebala da predstavlja protest protiv nekih članova uprave.

Saopštenje navijača Crvene zvezde prenosimo u celosti:

„Mi, Delije, smatramo sebe slobodoumnim ljudima i u stanju smo da branimo nešto i kada „javnost“ oko nas misli drugačije, a mi znamo istinu. Isto tako smo i u stanju da kada nešto prevrši sve mere jasno i glasno kažemo da to više ne treba da se radi ako je svima u interesu da Zvezda i dalje zadrži svoj identitet, koji je stvaran mimo rezultata na terenu uporedo i na tribinama.

Zato pozivamo sve zvezdaše i Delije da dođu protiv Metalca u nedelju u 20 časova u najvećem broju do sada i da pozdravimo naše heroje koji su desetkovani napravili fantastičan rezultat u Bugarskoj i da ih ohrabrimo u daljoj trci za titulu. Ali vas pozivamo i da prvih 20 minuta ostanemo ispred kapija stadiona, kako bi prvi put tišinom od 20 minuta na našem stadionu iskazali svoj protest za sve ispade i nesportske radnje pojedinih članova uprave kojima se degradira ime kakvo je Crvena zvezda.

Džabe uspesi ako moraju da nam presednu. Mi nismo navikli da ćutimo, ali smo to mnogo puta radili zarad Crvene Zvezde. Smatramo da je sada trenutak da ljudi iz kluba konačno shvate ozbiljnost situacije i nadamo se da više nećemo morati da trošimo ni minut vremena na ovu temu. To pre svega zavisi od onog ko konstantno pravi greške.

Naravno, ko se ne slaže sa ovim stavom neka uđe na stadion i neka gleda utakmicu od početka. U zvezdaškoj javnosti se kao i kod nas javila „crvena linija“ i jednostavno ne možemo protiv sebe i svojih gledanja na svet, jer težimo da naša tribina bude ispravan deo ovog društva kome niko sa strane neće „lepiti“ bilo kakve etikete. Da vidimo da li je ono „na papiru“ jednako realnosti, a to jedino može da se vidi na stadionu (ovoga puta ispred).

U 20-om minutu ćemo ući i onda, kao nikad do sad, dati podršku igračima koja će im sigurno biti preko potrebna. U nadi da će ovakav gest biti dovoljan da stavimo tačku na neke teme koje se već dugo „vuku“, želimo da nastavimo pohod ka tituli i evropskom proleću, ali da se istovremeno vodi računa o ugledu i imenu Crvene zvezde. Jer Zvezda je ideologija! Svi na stadion gde nam igra šampion“, stajalo je u saopštenju „delija“.

Bilo je nekoliko spornih fotografija koje su podigle veliku prašinu.

Na jednom od „selfija“ koji su procurili u javnost se iza Zvezdana Terzića, generalnog direktora kluba, vidi veliki grb Crvene zvezde, ali i portret predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kancelariji rukovodioca Zvezde.

Navodno je ta fotografija bila sklonjena iz kancelarije nakon reakcije javnosti, a onda se ponovo pojavila na istom mestu, što se jasno videlo na „selfiju“.

Navijači su prošle godine tražili ostavku Zvezdana Terzića na meču Zvezde i Albe kada je osvanula fotografija generalnog direktora crveno-belih koji je sedeo za stolom sa Aleksandrom Vidojevićem, poznat pod nadimkom „Aca Rošavi“ i Nemanjom Srećkovićem, članova navijačke grupe Partizana „janjičari“.

Tada su navijači skandirali u „Areni“ niz uvredljivih parola uz poruku „Terza, Terza, marš iz Zvezde“.

Tada se sve primirilo, ali poslednja dešavanja svedoče da su navijači nezadovoljni, iako klub beleži dobre rezultate u Evropi.

BONUS VIDEO Atmosfera sa derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare