kapiten srbije
Jelena sa sinom Mateom i suprugom Dejvidom; Foto: Privatna arhiva

Drama sa srećnim krajem - Jelena Bruks, kapiten košarkašica Srbije, u sredu se sa sinom Mateom i suprugom Dejvidom vraća u Srbiju, ispričala je za Nova.rs.

Srećne vesti stižu iz mađarskog Šoprona. Sjajna košarkašica je u nedelju zamolila da joj se pomogne kako bi se sa sinom Mateom i suprugom Dejvidom, inače američkim državljanima, vratila u Srbiju.

Njen apel stigao je do nadležnih organa i porodica Bruks se pakuje za povratak kući.

Kapiten košarkašica Srbije za Nova.rs, u pauzi dok hrani Matea, objašnjava kako se sve odigralo do srećnog raspleta.

PROČITAJTE JOŠ

„Objavu na društvene mreže sam postavila iz najbolje namere, kako bismo saznali kako možemo da se vratimo i koja je tačno procedura, a ne da bih nekoga povredila ili uvredila. Sve to je trajalo već duže, da ne znamo kako možemo u Srbiju“, priča Jelena Bruks za Nova.rs i dodaje:

„Čekali smo da prođe žarište i da se smiri situacija u Srbiji, jer sedimo ovde ‘u prazno’ i čekamo da se nešto desi. Ne daj Bože da je gora situacija kod nas, ne bih se nikome stavljala na teren, jer nismo u džungli ili nedođiji“.

Iskusni krilni centar dalje priča kako je došlo do komplikacija i rešenja problema.

„Probali smo na sve načine, ja sam imala odličnu komunikaciju sa ambasadorkom Srbije u Mađarskoj, čak su mi i na Uskrs posle 10 minuta odgovorili na mejl. Za Matea i Dejvida nije bilo nikakvih povratnih informacija, niti odgovora u američkoj ambasadi, jer su oni bili zaduženi da kažu i pošalju potrebnu dokumentaciju za njih dvojicu kao razlog spajanja porodice. Pisala sam i Ministarstvu spoljnih poslova, ali verovatno zbog sve ove gužve, pitanje šta je bilo s tim… Ponavljam, nisam htela da vređam nekoga, niti bilo šta slično, već sam imala najbolju nameru da probam da se vratim kući sada kada se situacija smiruje. I da dobijem bilo kakav odgovor za Matea i Dejvida, a ne da nas neko provuče ili uvede u Srbiju, već samo da imamo bilo kakvu informaciju šta treba da uradimo“.

Pripreme 1. avgusta

Jelenu Bruks čeka i povratak u Mađarsku kada krene nova sezona, jer je tekuća prekinuta i njen Šopronu nije dobio titulu, iako je bio ubedljivo prvi na tabeli.

„Sada do srede treba da očistim kući i spremim sve, biće malo veselo dva dana, ali ne bunim se. Plan je da se vratimo u Šopron kada mi pripreme počnu 1. avgusta. Za sada je tako, nema najava da će biti pomerene“.

Želja da porodica Bruks bude na okupu u Srbiji pobedila je sve prepreke – kao košem uz zvuk sirene za veliku radost.

„Dobila sam broj Ivice Dačića, ministra spoljnih poslova, i lično sam mu se obratila. Njegov sekretar me je odmah pozvao, razmenili smo brzo putem mejla svu potrebnu dokumentaciju (pasoše, venčani list, mesto boravišta u Srbiji). Imam i potvrdu da je Mateo rođen u Kragujevcu, papirološki smo bili spremni za sve. I onda nam je u nedelju uveče javljeno da nam je odobren ulazak u Srbiju, dobili smo taj papir i sa njim u sredu idemo na granicu“, ne skriva Jelena oduševljenje i najavljuje pakovanje.

„Nisam tražila nikakvu pomoć bilo koje druge vrste, osim informacija i stanja na granici, odnosno da li ćemo u skorije vreme moći da je pređemo. Opet kažem, nisam želela ni sa kim da se prepucavam putem Fejsbuk statusa, već samo da izrazim želju da se vratimo kući. I ovim putem se zahvaljujem svima jer smo neočekivano brzo dobili potvrdu da smemo“, završava Jelena Bruks javljanje za Nova.rs pred spremanje kuće u Šopronu, koja je čeka po povratku u klub.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar