Aleksa Radanov vratio se iz FMP u Crvenu zvezdu
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dete Crvene zvezde Aleksa Radanov vratio se u redove crveno-belih za koje će nastupati u naredne dve sezone.

Talentovani košarkaš (22, 202 cm) je pre mesec dana, na humanitarnom turniru za Sofiju Markuljević, za Nova.rs otkrio da će sledeće sezone opet braniti boje tima sa Malog Kalemegdana.

Sada je stigla i zvanična potvrda srpskog evroligaša… Radanov je prošao sve mlađe selekcije Crvene zvezde u koju je stigao još 2013. godine.

PROČITAJTE JOŠ

„Pričao sam malo i sa novim trenerom Sašom Obradovićem. Fenomenalno je što ću raditi sa takvim trenerom i unapred se radujem svemu što nas čeka. Znam da ću moći mnogo da naučim i da napredujem”, rekao je Radanov za Nova.rs krajem juna.

Bio je član generacije crveno-belih koja je 2014. godine u Milanu postala juniorski prvak Evrolige. Takođe je naredne dve sezone igrao u finalima ovog turnira u Madridu i Berlinu.

Prošle sezone je beležio odlične partije za FMP na Jadranu. Prosečno je imao 11 poena, 4,1 skok i 2,6 asistencija za 26,2 minuta po meču.

Za prvi tim Zvezde debitovao je 2015. godine, a sa crveno-belima ima osvojene po dve titule ABA lige i prvaka Srbije, uz ABA Superkup.

Radanov je takođe prošao sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije (za igrače do 16 i 18 godina), a za seniorski tim „orlova“ debitovao je 2019. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar