Foto: AP Photo/Michael Conroy

Košarkaški savez Kanade saopštio je da će reprezentacija ove zemlje 10. jula u Las Vegasu odigrati prijateljski meč sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Selekcije Kanade i Amerike su se poslednji put sastale na Mundobasketu prošle godine, kada su Kanađani osvojili bronzu, dok su Amerikanci morali da se zadovolje četvrtim mestom. Međutim, u Parizu ćemo videti potpuno drugačiji tim Amerike u kom bismo molgi da vidimo Durenta, Lebrona, Karija, Embida i mnoge druge zvezde.

„Idemo u Las Vegas da odigramo meč protiv SAD. To će da bude dobra priprema za naš tim uoči Olimpijskih igara u Parizu. Duel sa Amerikancima neće samo da bude test utakmica, već i važan korak u ostvarenju naših ciljeva ovog leta“, rekao je generalni direktor Košarkaškog saveza Kanade Rovan Baret.

PROČITAJTE JOŠ:

Košarkaški savez SAD je ranije saopštio da će 20. jula u Londonu odigrati prijateljski duel sa Južnim Sudanom, a dva dana kasnije sastaće se sa Nemačkom. Takođe, selekcija Srbija bi pre puta u Pariz trebalo da odmeri snage sa Amerikancima, ali se zvanična potvrda još uvek čeka.

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

Put u Pariz već su obezbedili Amerika, Srbija, Kanada, Australija, Južni Sudan, Nemačka, Japan i Kina. Čekaju se još četiri učesnika, a oni će se dobiti nakon kvalifikacionih turnira.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar