Foto: Aba liga

Fakundo Kampaco ne prestaje da oduševljava u dresu Crvene zvezde, iako još uvek nije dobio priliku da zaigra na najvećoj evropskoj sceni.

Nema navijača Zvezde koji se nije razočarao i rastužio kada je čuo da je klub kažnjen od strane Evrolige i da mu je zabranjena registracija Kampaca do kraja februara.

Bilo je tu raznoraznih apela da se kazna smanji ili promeni, Kampaco je takođe uputio molbu čelnicima Evrolige da ga samo puste da igra, ali pomaka za sada na tom polju nema.

Zbog toga je Argentincu važno da se što više i bolje razigra u ABA ligi, koja mu može biti dobar temelj za ono što sledi u završnim mesecima sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Kampaco poverenje Duška Ivanovića opravdava na najbolji mogući način, a u regionalnoj ligi odigrao je četiri susreta. To je bilo dovoljno da pokaže magiju u rukama koju poseduje, ali i neverovatnu košarkašku inteligenciju, zbog čega važi za jednog od najboljih plejmejkera u Evropi.

Poslednji primer Kampacove dominacije viđen je na meču protiv Budućnosti, koji je Zvezda dobila sa 76:56 i tako jasno pokazala svoju moć ove sezone.

Trener Ivanović je uspeo i da odmori neke igrače, intenzitet gotovo da celu utakmicu nije padao, a Kampaco nije ima razloga da se štedi. Iako je i protiv Borca, MZT-a i Splita bio na svom nivou, protiv Budućnosti je pomerio granice i pokazao koliko je koristan na obe strane terena. Upisao je 14 poena i 12 asistencija, a flert sa tripl-dablom imao je zbog ukradenih lopti, kojih je imao čak osam. Zbog toga je oduševio i selektora Hrvatske Acu Petrovića.

„Kvaliteti Kampaca su svima vrlo dobro poznati, ali jedna stvar me impresionirala. Onog trena kada je postalo jasno ko će biti pobednik pratio sam samo odbrambena postavljanja Kampaca. Čista košarkaška poezija koja je rezultirala sa 8 ukradenih lopti“, napisao je Petrović.

I pre nego što je zaigrao u crveno-belom dresu bilo je jasno da Kampaco poseduje i defanzivne kvalitete, ali odavno na ovim prostorima nije viđen sličan inostrani i kompletniji igrač. Toga su postali svesni i Kampacovi saigrači veoma brzo, a to je potvrdio i Filip Petrušev, koji može biti jedan od onih koji će se hraniti asistencijama argentinskog plejmejkera.

„Najbolji igrač ABA lige, u istoriji možda… Šalu na stranu, treba nam, jer vratiće se pre ili kasnije i u Evroligi i ove utakmice treba da iskoristimo da se uigravamo za to kada on bude tu i sigurno je lakše igrati kada je on na terenu“, zaključio je talentovani srpski centar.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako su prošla tek četiri meča, sa pravom se može pričati da li je Kampaco najbolji stranac koji je zaigrao u ABA ligi. Odgovor možda dobijemo već do kraja sezone, konkurencija je velika, ali nema sumnje da je Kampaco u stanju da svakome isporuči svoju dozu magije.

Ono što takođe može biti dobitna kombinacija za Zvezdu jeste činjenica da Kampaco nije neko ko će uzalud trošiti lopte, te da se već sada odlično uklapa sa sunarodnikom Lukom Vildozom i Nemanjom Nedovićem, koji su glavne zvezde ekipe.

Od Kampaca profitira i Luka Mitrović, koji je protiv Budućnosti bio najviše „nahranjen“ lucidnim asistencijama. Osim toga, očekuje se da šuteri sa Kampacom dobiju više prostora i lopti u povoljnim pozicijama, dok se sa nestrpljenjem čeka i povratak Hasana Martina, koji važi za dobrog pik-en-rol igrača.

Fakundo Kampaco
Foto: Pedja Milosavljevic

Već se pokazalo da se Kampaco odlično uklopio sa saigračima, osetio je čari života i igranja u Beogradu, a i na mečevima Evrolige bio je veoma aktivan pored terena, pa se po tome može zaključiti koliko mu znači timska pobeda, čak i kada je on u civilu van terena. Ivanović je odlično podelio uloge, a Kampaco ne iskače iz svoje, uprkos velikoj želji da se opet dokaže u Evropi nakon neuspeha u NBA ligi.

Jeste da do isteka Evroligine kazne ima još više od mesec dana, ali ako Zvezda i bez Kampaca uspeva da bude konkurentna gotovo svim ekipama u eliti, sa Argentincem situacija može biti samo još bolja. Tada je i Top 8 više nego realna priča za crveno-bele.

BONUS VIDEO Navijači Olimpijakosa i Zvezde posle pobede Zvezde u Atini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar