Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Košarkaši Srbije pobedili su Finsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pa je sada potpuno jasna i računica za odlazak na završni turnir 2022. godine.

Nakon šokantnog poraza od Švajcaraca, Srbija je nadigrala Fince i zabeležila važan korak ka Eurobasketu.

PROČITAJTE JOŠ

Pred reprezentacijom Srbije ostaje još jedan kvalifikacioni „prozor“ koji će biti na programu u februaru 2021. godine, a tada će se naš nacionalni tim sastati sa reprezentacijama Gruzije i Švajcarske.

Nakon četiri kola Srbija ima učinak od dve pobede i dva poraza. Finska i Švajcarska imaju učinak 1-3, dok se na čelu grupe nalazi Gruzija sa maksimalne četiri pobede.

Kao domaćin predstojećeg šampionata Evrope, Gruzija se već kvalifikovala, dok će vizu za Evrobasket obezbediti još dve reprezentacije iz grupe E.

Zanimljivo je da postoji čak i kalkulacija prema kojoj Srbija može na Eurobasket čak i ako ne pobedi više – potrebno je da Švajcarska pobedi Fince.

U slučaju da Finska bude bolja od Švajcaraca, potreban nam je jedan trijumf, upravo zbog tog poraza od Švajcaraca u prethodnom kolu i međusobnog učinka.

Na ruku Orlovima ide i što je Gruzija odigrala maksimalno angažovana i pobedila sve rivale, iako je kao domaćin siguran učesnik turnira.

Naravno, svi se uzdaju u to da Orlovi neće dopustiti bilo kakve kalkulacije jer ponovo sve imaju u svojim rukama, ali situacija sa FIBA prozorima i potpunom nepredvidivošću situacije u vreme pandemije koronavirusa, dovoljan su znak za oprez.

Peto kolo, 19. februar

Gruzija – Srbija, Finska – Švajcarska

Šesto kolo, 21. februar

Gruzija – Finska, Srbija – Švajcarska

Foto: Flashscore.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar